Zonguldak Beycuma Kapalı Cezaevi´nde 15 yaşındaki gencin intiharı ailesinin tepkisine neden oldu. Geçen Nisan ayında alkollü bir kişinin önünü kesip parasını gasp ettiği iddiasıyla tutuklanan ve 4 yıl 15 güne mahkum edilen Kudret Koçaklı, dün sabah saatlerinde kaldığı koğuşun bitişiğindeki havalandırma bahçesinde bulunan basketbol potasına, kantinden aldığı çamaşır ipiyle kendisini asarak intihar etti.
Mahkumların gördüğü Koçaklı´nın cesedi, olay yerinde yapılan incelemeden sonra hastane morguna kaldırıldı. Ceset, otopsinin ardından aileye teslim edildi. 8 çocuklarından birisini kaybeden Yeter ve Çetin Koçaklı çifti, büyük üzüntü yaşadı. Cenazenin, toprağa verilmek üzere evden çıkarılacağı sırada Çetin Koçaklı sinir krizi geçirdi. Yeter Koçaklı ise, oğlu Emrah Koçaklı ve kızı Yeşim Gezer ile oğlunun tabutunun başında gözyaşı döktü. Cenaze, öğle namazından önce evin önünde yapılan duanın ardından Asri Mezarlığı´na götürülerek gözyaşları arasında toprağa verildi.
Yeter Koçaklı, en son perşembe günü cezaevinde görüştüğü oğlunun gardiyanlardan şikayet ettiğini ileri sürdü. Anne Koçaklı, "Bana, ´Gardiyandan şikayetim var. Dövüyor beni anne´ dedi. Çocuğumu dövüyormuş. ´Benim yaşımı büyüt, başka koğuşa aldır beni´ dedi. Ben de bir şey olmayacağını söyledim. Böyle olacağını bilmiyordum. Oğlumu sağlam verdim, ölüsünü aldım. Sorumlulardan şikayetçiyim, hakkımızı araycağız" dedi.
Aile Cumhuriyet Başsavcılığı&[#]8217;nın olayla ilgili inceleme yapmasını istedi. 2003´te, eşini küçük yaşta kaçırmaktan 3 ay 15 gün aynı cezaevinde yattığını belirten 24 yaşındaki Emrah Koçaklı ise, "Ben de dayak yedim orada. Gardiyan sopayla dövdü. Kardeşime tuvalet temizllettiriyorlarmış, her türlü eziyeti yapıyorlarmış. Parasını da elinden alıyorlarmış" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi