Zonguldak Kilimli´de oğullarının kavgasını ayırmaya çalışırken bıçaklanarak ölen babanın iki oğluyla ilgili mahkeme karar verdi. Babası 51 yaşındaki İhsan.K.&[#]8217;yı bıçaklayarak öldüren 28 yaşındaki F.K. 18 yıl 4 ay, F.K´yi yaralayan kardeşi 25 yaşındaki T.K. ise 9 yıl 4.5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karar aile çevresinde yeni bir üzüntüye neden oldu.


Zonguldak Kilimli´de yaşanan aile dramında mahkeme kararını verdi.
Geçen 3 Mart´ta Kilimli Beldesi´ndeki 202 Evler Mahallesi´nde meydana gelen olayda, kalorifercilik yapan F. K., kömür ocağına gitmek için annesinden boşanan babası İhsan.K.´ın yanına gitti.
Evde, daha önce kız meselesi yüzünden araları açık olan kardeşi T.´nin de olması nedeniyle içeriye girmeyen F., babasının dışarıya çıkmasını istedi. Buna karşı çıkan T. ile ağabeyi arasında tartışma çıktı. İhsan K.´nin de müdahalesiyle kavgaya dönüşen olayda, baba K., oğlu F.´nin bıçak darbesiyle yaşamını yitirdi. F. ise, başına ve vücudunun değişik yerlerine aldığı darbelerle yaralandı.
Hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanan F. hakkında "Kasten adam öldürmek", T. hakkında ise "Haksız tahrik altında ağabeyini öldürmeye teşebbüs etmek" suçlarından dava açıldı. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi´nde tutuklu yargılanan sanıklar bugün son kez hakim karşısına çıktı. F., olay günü babasının kömür ocağına gitmek için kendisini çağırdığını, ne kardeşine ne de babasına kötü niyet taşımadığını, böyle bir olay yaşandığı için son derece pişman olduğunu söyledi.
T. ise, babası ve ağabeyinin alkollü olduklarını, ikisi arasındaki kavgayı ayırmak istediğini, ağabeyini öldürme niyetinde olmadığını söyledi.
Mahkeme, F. K.&[#]8217;yi, babasını öldürmekten 18 yıl 4 ay, T. K.´yi ise ağabeyini öldürmeye teşebbüs etmekten 9 yıl 4.5 ay hapis cezasına çarptırdı.
Editör: Pusula Gazetesi