Ereğli,başkasının adına sahte kimlik ve ehliyet çıkaran iki şahıs, 4 gün arayla 2 otomotiv şirketinden 2 araba kiralayarak kayıplara karıştı.
Kdz.Ereğli´de filmleri aratmayacak oto hırsızlığı yaşandı. Başkasının adına sahte kimlik ve ehliyet çıkaran iki kişi, 2 otomotiv şirketinden 2 araç kiralayarak kayıplara karıştı. Polis tarafından aranan şahısların gerçek kimliklerine ulaşılamadı.
Zanlıların İstanbul´da ikamet eden Recai Oflaz ve Bursa´da yaşayan Ali Akbulut isimli kişilerin üzerine sahte kimlik ve ehliyet çıkarttıkları belirlendi.
Olayda mağdur olan Otomotiv İşletmesi´nin sahibi Mustafa Beşikçi, geçen ay yaşanan olayla ilgili bilgi vererek şahıslarla ilgili hiç bir ipucu yakalanamadığını ancak sahte kimlikteki isimlere ulaşıldığını bu kişilerinde hiçbir şeyden haberlerinin olmadığını söyledi.
OĞLU ŞÜPHELENDİ
16 Temmuz´da İstanbul´dan Ereğli´ye tatile geldiğini belirten iki kişinin beş günlüğüne bir araç kiralamak istediklerini söylediğini anlatan Beşikçi, olayı şöyle anlattı: "Şahısların kimlik ve ehliyetlerini aldığımız an oğlum kimlik ve ehliyetlerde tuhaflık olduğunu belirterek bu belgelerde soğuk damga pulu eksikliğinin bulunduğunu söyledi. Bunun üzerine kimlikte Recai Oflaz olarak görünen kişi, ´Olur mu öyle şey dayı´ diyerek cüzdanından çıkardığı elektrik faturasını bize verdi. Elektrik faturasının
üzerindeki adres bilgileri ile kimlikteki bilgiler birbirine denk geldi. Üstelik Recai Oflaz, bu bilgileri ezbere teyit ettikten sonra gerekli prosedürü tamamladık. Bu kişilere aracı kiraladık. Recai Oflaz ismindeki şahsın kimliğinin fotokopisini de aldık. Oğlum durumdan iyice kuşkulanmıştı. Aracı kiraladıktan iki gün sonra bu kişileri araştırmaya başladık ve benzer olayın başka otomotivde de yaşandığını öğrendik."
BAŞKASININ ADINA HAT ÇIKARMIŞLAR
Şahısların başkası adına hat dahi çıkarttıklarını belirten Beşikçi, şunları söyledi: "Bu şahıslar bizden araç kiralamadan 4 gün önce yani 12 Temmuz´da başka bir otomotivden otomobil kiralamış. Otomotiv firmasına aracını satan Bayram Keskin´in ruhsat bilgileri üzerinden de hat çıkarmışlar. Bize verdikleri hatta o çıkardıkları telefon numarasıydı. Durumu polise bildirdik. Ancak, 21 Temmuz´a kadar olan araç kiralama sözleşmesinin dolmasını beklememizi söylediler. Aradan bir ay geçti. Şahıslardan hiçbir iz
yok."
KİMLİĞİNİ ZAYİ ETMİŞ
Olayın savcılığa intikal ettiğini belirten Mustafa Beşikçi, oğlu Tamer ile birlikte bu zanlıları araştırdığını söyledi. Recai Oflaz ve Ali Akbulut ismindeki zanlıları araştırdıklarını anlatan Mustafa Beşikçi, sözlerine şöyle devam etti: "Bu kişilerden Recai Oflaz´ın İstanbul´da plastik hammadde, Ali Akbulut´un da Bursa İnegöl´de mobilya imalatçılığı işiyle uğraştığını öğrendik. Bu kişilerle temaslarımız sonucunda bu vatandaşların sadece isimlerinin kullanıldığını olayla hiç bir ilgilerinin bulunmadığı
ortaya çıkmıştır. Recai Oflaz ismindeki vatandaş 8 yıl önce kimliğini kaybettiğini ve yine aynı yıl kimliğinin kaybolduğu zayisini gazeteye vererek, nüfus cüzdanını yenilediğini söyledi. Ama ilginçtir ki, bize verilen kimlikteki seri numarası da yeniydi."
MOBESELERE YAKALANMAMIŞ
Şahısların kullandığı araçlarla mobeselere yakalanmadığının tespit edildiğini belirten Beşikçi, şunları söyledi: "Ereğli ve Düzce´deki mobese kayıtlarına ulaştık. Otomotik sistemli plaka okuyan mobeselerde 67 TR 989 plakası gözükmemiş. 20 yıllık esnafım böyle bir olaya ilk defa şahit oldum. Bunlar çok profesyonel davrandı. Kuşkulandık ama yine de bizi aldatmayı başardılar. Her şeyi kılıfına uydurmuşlar. Bu kişilerin şebeke bağlantılarının olduklarından da kuşkulanıyoruz. Kimlik fotokopisinde olan resim
son halidir."
Öte yandan kiralanan aracın piyasa değerinin 28 bin 500 TL olduğu öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi