Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Zonguldak İl Başkanı Cihat İçelliler, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın "Atatürk yaşasaydı AK Parti´yi tercih ederdi" yönünde açıklamalarını hayretle izlediklerini söyledi.
Hak ve Eşitlik Partisi Zonguldak İl Başkanı Cihat İçelliler, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın "Atatürk yaşasaydı AK Parti´yi tercih ederdi" yönünde açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Atatürk´ün ülkeyi darboğaza sokan bir partide hiçbir zaman olamayacağını belirten İçelliler, "Atatürk, Hak ve Eşitlik Partisine çok yakışırdı" dedi.
12 Eylül 2010 tarihinde yapılacak referanduma hayır diyeceklerini belirten İçelliler, bankaların ve ilaç firmalarının yüzde 75´inin yabancıların elinde olduğu bir ülkede işsizliğin ve ekonomik sıkıntıların olduğu bir ülkede Atatürk´ün AK Parti ile bağdaşlaştırılmasının mümkün olmayacağını söyledi.
Hak ve Eşitlik Partisi´nin sosyal, adalet ve milliyetçilikten yana olduğunu belirten İçelliler, şöyle konuştu: "Son günlerde AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan´ın ´Atatürk yaşasaydı AK Parti´yi tercih ederdi´ açıklamalarını hayretle izliyoruz. Bankaların ve ilaç firmalarının yüzde 75´inin yabancıların olduğu, işsizliğin arttığı, işçinin ve emeklinin ekonomik sıkıntılar içinde yaşadığı ülkede Atatürk yaşasaydı asla AK Parti´ye geçmezdi. AK Parti şimdiye kadar kendi bildiğinin doğru olduğundan
hareket ederek, diğer partilerin söylemlerine kulak tıkamaktadır. Kendileri çoğunluğun ellerinde bulunması nedeniyle astığı astık, kestiği kestik gibi hareket eden AK Parti´nin sonu bir zamanlar çoğunluk partisi olan ANAP hükümeti gibi olacak ve esamesi bile okunmayacaktır. 2002 yılında muhalefet partileriyle televizyon ekranlarına çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şimdi televizyonlardan kaçmaktadır. 2007 seçimlerinden bir hafta önce ´Mutabakat ile Cumhurbaşkanı seçeceğiz´ diyen Başbakan, MHP´nin meclise
girmesiyle mutabakatı bir kenara bırakıp Abdullah Gül´ü Cumhurbaşkanı ilan etmiştir."
Şimdi önümüzde bir anayasa değişikliği paketi ile ilgili bir referandum olduğunu anlatan İçelliler, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz, 12 Eylül´de yapılacak referandumda ´hayır´ diyeceğiz."
Editör: Pusula Gazetesi