Ereğli Devlet Su İşleri 2010 yatırım programına alınan Kavaklık Deresi ıslah projesi kapsamında şimdi de Kavaklık Deresi´ni Erdemir´e bağlayan bölümde çalışmalar başladı. Derenin bu bölümdeki geçişi genişletilerek suyun daha rahat bir şekilde akması sağlanacak.


Ereğli´de 2008´de iki kez yaşanan sel felaketinde tıkanarak Kavaklık Mahallesi ve diğer mahallelerde sel baskınlarına sebep olan Kabasakal Deresi´nin ıslah çalışmaları devam ediyor. Kavaklık Köprüsü civarından Erdemir´e bağlanan bölümde ıslap çalışmaları yapılıyor. Çalışmalar nedeniyle Devrek yol ayrımında çift yön olan yolun bir bölümü bu nedenle tek yön olarak veriliyor. Bir süre daha devam edecek çalışmalar kapsamında Ereğli´den Gülüç istikametine olan yol trafiğe kapatıldı. Daha sonra Gülüç istikametinden, Ereğli istikametine olan bölüm de trafiğe kapatılacak.



Bölgede 2008 yılında yaşanan sel felaketinde Kabasakal Deresi´nin Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları girişine yerleştirilen mazgallar nedeniyle ve geçişin dar olması sebebiyle dere taşmış ve sel felaketi yaşanmıştı. Derenin dar olan bölümleri genişletilecek.



Yetkilileri Devrek yol ayrımında devam eden çalışmalar nedeniyle sürücüleri uyararak, bu mevkide dikkatli olmalarını ve trafik işaretçilerine uymalarını istedi.

Editör: Pusula Gazetesi