Çaycuma Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, il genel meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle beraber 12 Eylül&[#]8217;de yapılacak referandum için köy gezilerine başladı.
Ak Parti Teşkilatı Karamusa Köyü ve Güzelyurt Köyü&[#]8217;ne ziyaretlerde bulunarak halktan EVET oyu için destek istedi. Ziyaretleri sırasında halkı bilgilendirmek için Anayasa değişikliğinin nedenlerini, gerekçelerini, değişikliklerinin içeriğini anlatan broşür ve kitapçıkları halka dağıtıldı. İlçe Başkanı Çolakoğlu yaptığı konuşmada; &[#]8220;Anayasa değişikliğinin hayata geçmesinde söz ve karar milletindir.12 Eylül Türkiye&[#]8217;miz için bir başlangıç olacaktır. Anayasa değişiklik paketi, Ak Parti&[#]8217;nin değil, halkın projesidir. Bu Anayasa Değişikliği ile kadın hakları güvence altına alınacak, çocukların istismarı daha güçlü bir şekilde önlenecek, özürlülerin, yaşlıların, şehitlerimizin dul ve yetimlerimizin, gazilerimizin hakları pozitif ayrımcılık ile güçlendirilecektir. Memurlarımız, işçilerimiz, bu değişiklikle yeni haklara kavuşacaklar. Anayasa Mahkemesi kamu denetçiliği mekanizması ile modern bir sisteme kavuşacak. Ülkemizde, geçmiş yıllarda demokrasiye yapılan müdahalelerle halkımız ağır yaralar almış ve ağır bedeller ödemiştir.
Bu 12 Eylülde tekrar bunların olmaması için EVET oyu sandıklardan çıkmalıdır ve demokrasiye müdahale edenlerin önü bu 12 Eylülde kesilmelidir.
Anayasa Mahkemesinin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu&[#]8217;nun yapısı yeniden düzenlenecek ve bu kurumlar yeni yapısı ile evrensel standartlara ulaştırılacaktır.
Her evet oyunuz Demokrasiye Evet&[#]8217; tir. Her evet oyunuz Özgürlüğe Evet&[#]8217;tir. Her evet oyunuz Hukuka Evet&[#]8217; tir. Her evet oyunuz Adalete Evet&[#]8217;dir&[#]8221;dedi.
Editör: Pusula Gazetesi