Zonguldak&[#]8217;ta 1967´de başlayıp 1983´e kadar yayın yapan E.K.İ. Radyosu belgesel olacak. TRT, Polis Radyosu ve Meteoroloji Radyosu dışında Türkiye&[#]8217;de kurulan tek özel radyo olan E.K.İ radyosunu belgesel yapma çalışmaları başladı.
Karaelmas Gazeteciler Derneği ile Bahçeşehir Üniversitesi´nin geçtiğimiz ay ortaklaşa düzenlediği "İletişim Atölyesi"nin sinema &[#]8211; belgesel sınıfını oluşturan ekip tarafından yürütülen çalışmalarda ikinci toplantı gerçekleşti.
&[#]8220; Zonguldak Film Evi &[#]8220; altında birleşen ekip; Bir dönem Zonguldak&[#]8217;ta çok dinlenen Ereğli Kömürleri İşletmesi ( E.K.İ. ) tarafından kurulan ve yayın yapan E.K.İ. Radyosu, bir diğer adı ile İnsangücü Eğitim Radyosu belgesel anlamda araştırılıyor. Ekip, kendilerine yardımcı olacakların ellerindeki bilgi, belgeleri paylaşmaları konusunda destek istediler. Döküman ve ses kayıtlarının toplanmasıyla birlikte o dönem çalışanlarla söyleşiler yapılacak. Çekimlerin tamamlanmasının ardından montaj ve seslendirmesi yapılacak belgesel tamamlandığında Zonguldak&[#]8217;ın bir dönemini anlatan E.K.İ Radyosu&[#]8217;nun hikayesi film festivallerinde gösterilecek. Belgesel çalışmasına katkı vermek isteyenler 0535 766 33 45 numaralı telefondan Nejdet Kutoğlu ve ekibe ulaşabilecekler.
O dönemi bilenler için müzik aralarında sık sık yapılan; &[#]8220;Madenci arkadaş!. Trenlere inip binerken kazma ve baltana sahip ol!
Arkadaşını sakatlayabilirsin! Trenlerin kapı ve pencerelerinden dışarı sarkma! Trenler durmadan inme ve binme yapılmaz, sakatlanabilirsin!" şeklindeki anonsları facebook internet paylaşım adresinde bulmak mümkün.
Editör: Pusula Gazetesi