Belediye Başkanı Cemal Akın, 5. Dünya Gençlik Kongresi için Türkiye&8217;ye gelen ve ülkemizdeki 25 ilden biri olarak Bartın&8217;da düzenlenen programlara katılan gençlerle bir araya geldi. Çeşitli ülkelerden 25 genci 6-9 Ağustos tarihleri arasındaki Bartın programları kapsamında Kemal Samancıoğlu Etnografya Müzesi&8217;nde misafir eden Başkan Akın, konuklarına Bartın&8217;ın tarihi ve kültürel güzellikleri hakkında bilgiler verdi.


Gözleme ve ayran ikram edildi


İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ayşegül Yaylı ve İl Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ertan Orhan&8217;la birlikte müzeye gelen gençlere müze gezisinin ardından gözleme ve ayran ikram edildi. Belediye Başkanı Cemal Akın ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Başkan Akın gençlere yönelik yaptığı konuşmada Bartın&8217;ın tarihsel ve coğrafi güzelliklerinden bahsederek, dünya gençliğini Bartın&8217;da misafir etmekten dolayı memnun olduğunu söyledi.


Başkan Akın&8217;a nazar boncuğu


Gençlerden ülkelerinin birer kültür elçisi olarak burada gördüklerini yaşadıkları ülkelerde anlatmalarını isteyen Başkan Akın &8220;Dünyamızın her köşesinden gençlerimizi Bartın&8217;da misafir etmekten büyük onur duyuyoruz. 5. Dünya Gençlik Kongresi&8217;nde ülkemizin kültürü tanımak için dört bir yana dağılan gençlerimizin ülkemizin kültürel zenginliklerinden etkilenecekleri kanısını taşıyorum&8221; dedi. Başkan Cemal Akın&8217;a teşekkür eden gurup lideri, gezi anısına Başkan&8217;a nazar boncuğu hediye etti.


Hatıra fotoğrafları çektirildi


Belediye Başkanı Cemal Akın, Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ayşegül Yaylı ve İl Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ertan Orhan gençlerle müzenin önünde ziyaretin anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Dünyanın çeşitli ülkelerine mensup gençler Bartın&8217;ın tarihi ve turistik özellikleri ve doğal güzelliklerine hayran olduklarını, yöreyi çok beğendiklerini ve kendilerine gösterilen misafirperverlikten memnun kaldıklarını belirterek, teşekkür ettiler.


Bartın&8217;da 3 gün kaldılar


5. Dünya gençlik kongresi Türkiye 2010 programı kapsamında Bartın&8217;a gelen 30 genç 3 gün süren program boyunca düzenlenen kültürel ve sosyal etkinliklere katıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde yapılan etkinliklerde, Hacıosmanoğlu Köyü&8217;ndeki tohum bahçelerinde ağaç bakımı yapan 30 genç, Güzelcehisar Köyünde fındık hasadı yapmış, Gençlik Merkezi hizmet binasını da boyayark, Amasra ve İnkumu&8217;nu da gezerek incelemelerde bulunmuştu. Gençler dün gezi ve incelemelerini tamamlayarak Bartın&8217;dan ayrıldı.

Editör: Pusula Gazetesi