Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir; &[#]8220; Esnaflar Odamız tarafından verilen fiyat tarifesini asmak, bulundurmak ve tarifeye uymak zorundadır&[#]8221;dedi.
Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin bazılarında fiyat tarifesinin bulunmadığını ve vatandaşlardan bu konuda şikâyet aldıklarını belirten Kandemir, esnafların mağdur olmaması için belirlenen fiyat tarifelerini Esnaf ve Sanatkarlardan Odası&[#]8217;ndan almalarını istedi. Esnafların fiyat tarifesini asmak olduğunu belirten Kandemir; &[#]8220;Halkımızın parklarda, bahçelerde, kafeteryalarda, restoranlarda ve benzeri mekanlarda fiyatlarla ilgili bazı sıkıntılar yaşandığı takdirde, o işyerlerinin fiyat tarifelerini istemeleri en doğal haklarıdır. Belediye Zabıta Ekiplerince yapılacak fiyat kontrollerinde tarifesi bulunmayan esnaflara 140 ile 500 TL arası cezai işlem uygulanmaktadır. Bu nedenle fiyat tarifesi almayan esnaflarımızın bir an önce odamıza gelerek tarifelerini temin etmeleri gerekmektedir&[#]8221; dedi.
Kandemir ayrıca Esnaf ve Sanatkârlar Odası&[#]8217;na birikmiş aidat borcu olanların Ağustos sonuna kadar ödeme yaptıkları takdirde işleyen faizlerinin tamamının silineceğini duyurdu. Kandemir; &[#]8220;Üyelerimizin cezalı duruma düşmemesi için bu aftan yararlanmasını istiyoruz&[#]8221; dedi.
Bununla birlikte Başkan Kandemir, Kredi Kefalet Kooperatifi&[#]8217;ne borcu olan esnaf ve sanatkârlardan borcunu ödemek isteyenlerin normal faiz işlemlerinde cari hesaplarından % 50 indirim yapılacağını söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi