MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, 12 Eylül&[#]8217;de yapılacak Anayasa Referandumu&[#]8217;nda &[#]8216;Hayır&[#]8217; demelerinin gerekçelerini açıkladı. Korkutan, değişiklik öngören maddelerin birçoğunda kelime oyunları yapıldığını belirterek; &[#]8220;Bu proje bize göre bir Ak Parti - PKK projesidir. Tuzak maddeler saklanıyor&[#]8221; dedi.


Bu proje bize göre bir "Ak Parti-PKK projesidir "Taslağın 9. maddesiyle, 1982 Anayasası&[#]8217;nın 84. maddesinin son fıkrasında bulunan "eylem ve söylemleri nedeni ile partisinin kapatılmasına sebep olan milletvekilliğinin düşmesine yönelik" düzenleme ortadan kaldırılmaktadır. Yani Ak Parti bu değişiklikle bölücü faaliyetleri özendirmekte, bu taslakla ülkeyi bölme ve parçalama emelleri olanlara anayasal zemin hazırlanmaktadır.


MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan 12 Eylül&[#]8217;de yapılacak Anayasa Referandumu&[#]8217;nda &[#]8216;Hayır&[#]8217; diyeceklerini belirterek, bu düşüncelerinin mantıklı nedenleri olduğunu söyledi. İktidar Partisi temsilcilerinin &[#]8216;Hayır&[#]8217; diyeceklere yönelik aşağılayıcı söylem ve tutumlarının hoş olmadığına dikkat çeken Korkutan, kendi gerekçelerini şu şekilde açıkladı. &[#]8220;Bugün yapılan Anayasa Değişikliği dış kaynaklı ve Ak Parti&[#]8217;nin 2007 yılında tartıştırdığı Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin üniter yapısını kimliğini sarsacak hükümler içermektedir. Demokratik haklar arkasına gizlenen "tuzak maddeler" toplumdan saklanmaktadır.

Kısacası bu madde ile artık ben bu memleketin bölünmesini istiyorum diyerek, partisinin kapatılmasına sebep olan milletvekilinin milletvekilliği düşmeyecektir. Bu taslak memurlara grev hakkı vermemiştir. Ak Parti söz vermesine rağmen 8 yıldan sonra yıllardan beri yapılan toplu görüşmenin adını toplu sözleşme olarak, değiştirmiş ve bir değişiklik yaptığını ifade etmiştir. Halbuki toplu sözleşme toplu görüşme adıyla anayasada zaten mevcuttur. Grev hakkı olmadan, toplu sözleşme hakkı bir anlam ifade etmeyecektir.
Anayasa mahkemesi ile ilgili değişiklik, Yüce Divan Kararlarına yeniden inceleme yolu açılarak, bölücülük ve PKK ile işbirliği suçundan milletvekilliğinden düşürülen Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk adlı PKK yandaşlarına milletvekillikleri iade edilecek ve bunlar TBMM´ye geri dönecektir. Anayasa Paketi ile Anayasa Mahkemesi ve HSYK´nın yapısı değiştirilmektedir. Yasama ve yürütmeyi kontrol altına alan Ak Parti yargıyı da ele geçirmek istemektedir. 8 yıldır kabarmış olan suç dosyalarından dolayı yargılanma ihtimaline tedbir olarak Yüce Divan Üyelerini kendi memuru yapma telaşındadır. Kuvvetler ayrılığı ilkesinin ortadan kalkmasının adı diktatörlüktür. Ak Parti&[#]8217;nin bu paket ile 12 Eylülcülerle hesaplatılacağı tezi de yalandan ibarettir. Paketin 24. maddesiyle 1982 Anayasası&[#]8217;nın geçici 15. maddesi yürürlükten kaldırılmaktadır. MHP görüşmeler esnasında "açılacak davalarda zaman aşımı süresi bu kanun yürürlüğe girdiği tarihte başlar "ibaresinin konulmasını istemiş Ak Parti tarafından reddedilmiştir. Dolayısıyla Türk Ceza Kanunu&[#]8217;nda bulunan 30 yıllık zaman aşımı 12 Eylülcülerle ilgili olarak kaldırılmadığı için Ak Parti Anayasa Paketi ile 12 Eylülcülere yargı yolunu açmadığı gibi bu yolu tamamen kapatmıştır. Bu paket ile darbeciler yargı yolundan zaman aşımı sebebi ile tamamen kurtulmaktadırlar.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi