Çaycuma Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, geçmiş anayasaların silahların gölgesinde gerçekleştirdiğini söyleyerek; &[#]8220;Yeni Anayasa insanlarının özgürlüğü için yapılmıştır. Hedef üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğüdür&[#]8221; dedi.


Ak Parti Çaycuma İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu, düzenlediği basın toplantısında yeni Anayasa ile ilgili bilgiler vererek referanduma evet çağrısı yaptı.
Ak Parti olarak vatandaşlara güvendiklerini söyleyen Çolakoğlu; &[#]8220;Anayasa Bir ülkenin bugününü geleceğini sağlayan bir demokrasi özgürlük temelini oturtmada en önemlisi hukuk metinleridir. Türkiyemiz de anayasaların değişimi 1961 ve 1982 de yapılmış fakat silahların gölgesinde gerçekleştirilmiş bu anayasaların kabulü için referanduma gidilmiş ve evet için propaganda yapmak serbest ama hayır oyu propagandası yasaktır. 12 Eylül 2010 referandumunda evet veya hayır oyu propagandası için herhangi bir yasak yoktur. Bu antidemokratik müdahalelerde Türkiye demokrasisinin rayına oturmayacağı görülmüş ve ağır müdahaleler olmuş toplumun derinlerinde ağır yaralar oluşmuştur. Bir ülke ekonomisi iyi ise sermaye güçleri ülkede yatırım yapıp dünya ekonomisine yön veriyorsa dışarıdan da yatırımcılar o ülkeye yatırım için geliyorsa bilin ki o ülkedeki demokrasi oturmuştur. Anayasası sağlamdır, konumları sağlamdır.
Bütün kurum ve kuruluşları demokrasiye son derece inanmışlardır ve hak ve hukuka son derece sağdıktırlar. Ama bir ülkede demokrasi yoksa hak ve hukuk zaman zaman bir kenara itiliyorsa veya buna müsait bir yapı varsa o ülkeye ne yatırımcı gelir nede kendi içindeki sermaye güçleri orada kalır. Şimdi ülkemiz daha güçlü bir ülke olma yolunda ve Cumhuriyet&[#]8217;in 100. Yılı&[#]8217;nda dünyanın en büyük 10 ekonomisine girmeyi hedefliyor ise Türkiye demokrasiyle de ilk 10 olmalı. Hukuk yapısıyla da ilk 10 da olmalı.
Türkiye&[#]8217;miz de 12 Eylül 2010 da bunun yolunu çizecektir. Biz Ak Parti olarak halkımıza güveniyoruz. Bu anayasa değişiklik paketinde bireysel hukuk özgürlükler yargı ve çalışma hayatı ve ekonomi alanlarında değişiklikler içermektedir. Bunların tamamen toplumun ihtiyacı olan toplumumuza ve insanımızın daha özgür yaşaması için yapılmıştır. Değişik ithamlar var. Yargı üzerinde hakikati ele geçirme 12 Eylül 1980 intikam alma vb. bunlar asılsız ve gerçek dışıdır. Hedef üstünlerin hukuku değil hukukun üstünlüğüdür. Güçlerin anayasasından, anayasanın güçlülüğüne geçmeye evet demektir&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi