Gelik Belediye Başkanı Hasan Fahri Yıldırım, bir dönem yaptığı belediye başkanlığının ardından, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ikinci kez aday olmak istemedi. Ancak partisinden gelen talep üzerine yeniden aday olan Yıldırım, karşılığında belde girişindeki 12 kilometrelik bozuk yolun yapılması için söz aldı. 29 Mart´ta Ak Parti´den ikinci kez belediye başkanı seçilen Yıldırım, söz verilmesine rağmen yolun yapılmaması üzerine geçen yıl Aralık ayının sonunda partisinden istifa etti.
Geçen 17 Mayıs´ta Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü´ne ait Karadon Yeni Servis Kuyusu´nda 30 madencinin ölümüyle sonuçlanan grizu patlamasının ardından beldeye gelen Başbakan Erdoğan, otomobiliyle geçerken gördüğü bozuk yolun yapılması talimatını verdi. Başbakan Erdoğan´ın beldeden ayrılmasının ardından aynı gün iş makineleriyle düzeltilen yol şimdi de asfaltlanıyor.
Başkan Yıldırım, ilahesi yapılan 12 kilometrelik yolun yapımına bir kaç gün içinde başlanacağını ve 31 Aralık´ta biteceğini söyledi. 3 milyon 500 bin liraya mal olacak olan yolun yapılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Yıldırım, "Başbakanımızın bize verdiği sözün yerine gelmesi adına sevinçiliyz. Halkımız, yazın tozdan, kışın çamurdan kurtulacağı için sevinçliyiz" dedi.
Başkan Yıldırım, "Yol bittikten sonra yeniden Ak Parti´ye dönecek misiniz?" sorusuna, "Ben daha önce yaptığım açıklamada, ´30 Temmuz´a kadar yol yapılsın, Ak Parti´ye dönerim´ demiştim. Yol yapıldı mı? Yapılmadı. O zaman o söz geçerliliğini kaybetti. Ama ben Başbakanımızın yaşanan grizu faciası sonrası beldemize gelerek yolun yapılması talimatını vermesi, Gelik halkının yıllardır beklediği bu yolun yapılması için yaptığı jesti hiç bir zaman karşılıksız bırakmam. Yol bitsin gereğini yapacağım" şeklinde cevap verdi.
Editör: Pusula Gazetesi