Ziraat Bankası ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığıyla Sübvansiyonla Kullandırılan Hayvancılığa yönelik kredilerde iyileştirme yapıldı.
Bakanlar Kurulunun T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar Resmi Gazete´de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, süt sığırcılığı yatırım kredilerinde sübvansiyon oranı yüzde 60´dan yüzde 100´e çıkarıldı. Damızlık etçi sığır yetiştiriciliği, büyük baş hayvan yetiştiriciliği ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yatırım kredilerinde ise yüzde 50 olan sübvansiyon oranı yüzde 100 oldu. Ayrıca büyükbaş hayvan besiciliği işletme kredilerinde sübvansiyon oranı yüzde 50´den yüzde 100´e yükseltildi. Zonguldak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Murat Çarşanbalı, &[#]8220;Süt sığırcılığı yatırım kredilerinde sübvansiyon oranı yüzde 60´dan yüzde 100´e çıkarıldı. Damızlık etçi sığır yetiştiriciliği, büyük baş hayvan yetiştiriciliği ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yatırım kredilerinde ise yüzde 50 olan sübvansiyon oranı yüzde 100 oldu.
Bu arada 31 Temmuz 2010 tarihine kadar kullandırılan kredilerle ilgili olarak söz konusu tarihe kadar yürürlükte olan hükümlere göre işlem yapılacak&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi