Zonguldak´ta belediyenin yaptığı arıtma tesisi nedeniyle rahatsız olduğunu belirten Asiye Türen, olaya tepki gösterdi. Türen, lağım sorunu nedeniyle Cumhurbaşkanlığına bile dilekçe gönderdiğini kaydetti.
Zonguldak Belediyesi´nin Kapuz ve Yeşil Mahalle´nin lağımını direk olarak denize akıtmasını engellemek amacıyla yapılan arıtma tesisi nedeniyle 30 yıldır aynı evde oturduğunu ve lağım sularının evinin altında ve bahçesinde biriktiğini belirten 56 yaşındaki Asiye Türen, savcılığa dilekçe vereceğini kaydetti. Asiye Türen, tüm kurumlara yaptığı şikayetlere rağmen hiç bir gelişmenin olmadığını belirterek, Zonguldak Belediyesi´ne yazdığı sayısız dilekçeden hiç bir olumlu yanıt alamadıklarını söyledi. Zonguldak Belediyesi´nden kum, çakıl gibi çeşitli yardımlar beklemediğini, belediyenin boruları açık bırakmasından dolayı her gün evine lağım girdiğini de dile getiren Türen, &[#]8220;Bu arıtma sürekli taşıyor. Taştığında da pis sular evime giriyor. Bir gece saat 4´te bu lağım taştı. Evimin her tarafı lağım suyu oldu. Ertesi gün tekrar aynı sıkıntı oldu. Bütün evimin önü, camım her yerim pislik içinde kalıyor. Ben temizliyorum tekrar taşıyor yine temizliyorum. Bu sıkıntı, bu arıtma buraya kuruldu kurulalı var. Ben her yere müracaat ettim, dilekçelerimi verdim buraya gelen yetkililere de anlattım. Bizim sıkıntımızı çözmeye çalışan hiç kimse olmadı. Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlığa bile dilekçe yazıp gönderdim. İl Sağlık Müdürlüğü´ne bile gittim. Temizlik yapmaktan her yerim mantar oldu. Hastalık kaptım. Şuana kadar bir tek İl Sağlık Müdürlüğü´nden yetkililer geldi. En son çare savcılığa gideceğim. Elbette beni biri duyacak. Ayrıca ben buranın yüzünden hakarete bile uğradım. Ben belediyeden yardım istemiyorum. Sadece kendilerinin çıkarttığı pisliği temizlesinler bana yeter. Ne kum ne çakıl istiyorum sadece gelip kendi pisliklerini temizlesinler&[#]8221; dedi.
Doğumundan itibaren aynı evde oturduklarını ve arıtma tesisinin yapılmasından sonra gece rahat uyku uyuyamadıklarını belirten 63 yaşındaki Yaşar Turan ise, ne önceki dönem belediye Başkanı Secaattin Gonca´nın ne de mevcut belediye başkanı İsmail Eşref´in bu konuda hiçbir çalışma yapmadıklarını dile getirdi.
Editör: Pusula Gazetesi