Alaplı´ya bağlı Gümeli Belde Belediyesi, Gümeli Arıcılar Derneği ve Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından Acı Bal Yayla Şenliği düzenlendi.
Alaplı ilçesine bağlı Gümeli Belde Belediyesi, Gümeli Arıcılar Derneği ve Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği organizasyonunda düzenlenen Acı Bal Yayla Şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Katılımın yüksek olduğu Acı Bal Şenliği Bölüklü yaylasında gerçekleştirildi. Festival havasında geçen Acı Bal Şenliklerine, AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, siyasi partilerin temsilcileri, il genel meclisi üyeleri, Alaplı belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernekler, odalar ve vatandaşlar katıldı. Şehit ve gaziler için yapılan bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı´nın okunması ile başlayan şenliklerde konuşan Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, yayla turizminin canlanması için tanıtıma büyük önem verdiklerini, bu kapsamda Arıcılar Derneği, Gümeli Yardımlaşma ve Kültür Derneği ve belde belediye ortaklığı ile Acı Bal Şenlikleri düzenlediklerini söyledi. Alaplı Kaymakam´ı Aydın Memük de, &[#]8221;Bu gün sizlerle doğa harikası Bölüklü yaylasında birlikte olmaktan mutluyum, Gümeli´nin tanıtımında önemli bir yere sahip olan acı bal Türkiye´de haklı bir üne sahip olmaktadır. Burada bu festivali tertipleyen arkadaşları kutlarken, Gümeli´nin gelecekte yaylaları ile turizmi de hak ettiği yere geleceğini görmekte inşallah nasip olacaktır&[#]8221; dedi.
Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir de, &[#]8220;Gümeli bölgemizde arıcılık konusunda kooperatifleşen ve tescil markası alan ilk beldemizdir, Gümeli acı balı tüm Türkiye´de bilinmektedir, Gümeli arıcılık ve doğa harikası yaylaları ile kısa bir zaman içinde bölgenin turizm alanı olacağından hiç şüphemiz yoktur, gelecekte Gümeli parlayan yıldız olarak önemli bir konuma gelecektir, festivaller beldenin tanıtımı için önemli etkinliklerdir ve bu gün burada bunu başardığınızı görüyor emeği geçen herkesi kutluyorum&[#]8221; dedi.
Gümeli Arıcılar Derneği Başkanı Hüseyin Tosun da Dernek olarak yaptıkları etkinlikler hakkında bilgi verdi. Protokol´e acı bal ikramının yapıldığı şenliklerde çeşitli gösteriler ve oyunlar vatandaşlarını beğenisini kazandı.
Editör: Pusula Gazetesi