Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Birimi tarafından ihtiyaç sahibi insanlar için başlatılan yardım kampanyası büyük ilgi görüyor.
Kozlu Belediyesi 153 Hasta Takip Birimi tarafından ihtiyaç sahibi insanlara verilmek amacıyla yaklaşık 2 hafta önce giyim yardım kampanyası başlatılmıştı. Kampanyanın start almasının ardından yaklaşık 100 kadar hayır sever vatandaş, çuvallar dolusu kıyafetleri, ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere Kozlu belediyesine ve 153 hasta takip merkezine bıraktığı öğrenildi. Kıyafetler, hasta takip merekzi görevlileri tarafından daha önce belirlenen ihtiyaç sahipleri ile belediyeye müracaat eden ihtiyaç sahiplerine bekletilmeden teslim ediliyor. Hiç kullanılmamış, yeni kıyafet yada eşyaların verilip verilemeyeceği yönünde esnaftan çok sık sorular aldıklarını belirten merkez yetkilileri, &[#]8220;Kampanyamızın duyulmaya başlaması ile birlikte duyarlı belde halkının yoğun ilgisini gördük. Yaklaşık 100 kadar duyarlı vatandaşımız, evdeki kullanmadığı çuvallar dolusu kıyafet ve eşyayı ihtiyaç sahiplerine teslim etmemiz amacıyla belediyeye yada merkezimize ulaştırdı. Belediye çalışanları ve mahallelinin yanı sıra gurbetçi vatandaşlarımız da kampanyamıza katkıda bulunuyor. Bazı esnaf ve işadamlarımız ise kampanyaya kullanılmamış ve yeni kıyafet yada eşyalarla destek vermek istediklerini söylüyor. Hiç kullanılmamış veya kullanılmış eşyaları da alıyoruz. İmkanı ölçüsünde kim nasıl yardım etmek istiyorsa, ediyor. Biz bunları hızlı bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerini de daha önceden yaptığımız çalışmalarla belirlediğimiz kişilere öncelik tanıyoruz. Ayrıca belediyemize müracaat eden ihtiyaç sahiplerine de bizzat ulaştırıyoruz. İhtiyaç sahipleri ile yardımda bulunan kimseler birbirlerini görmemeleri nedeniyle kimseyi de rencide etmemiş oluyoruz" dedi.
Kampanyanın kıyafetle sınırlı olmadığını belirten yetkililer, &[#]8220;İnsanlarımız kullanmadığı tüm kıyafet, eşya ve kırtasiye gibi kullanmadığı ve bağışlamak istediği tüm eşyaları, 153 nolu telefondan Hasta takip merkezi&[#]8217;ne bildirebilir. Belediye veya merkezimize bırakabilir. Kıyafetleri temizlettikten sonra yaş, cinsiyet ve beden gibi gruplara ayırıyoruz. Buradan ihtiyaç sahiplerine istediği kıyafet veya eşyayı bizzat kendisine götürüyoruz. Yada daha önceden belirlediğimiz listelerde ismi yer alan kişiler, ihtiyaçlarını buradan gelip, seçebiliyor. Yaklaşık 2 hafta içerisinde yoğun destek veren tüm hayırsever işadamı, esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bize lazım olmayan eşyalara başkalarının ihtiyacı olabileceğini unutmayalım istiyoruz. Kimsesizlerin kimsesi olmaya devam edeceğiz&[#]8221; dedi.
Tespit edilen 120 ağır hastanın da tüm işlemlerini bizzat takip eden merkez görevlileri, yaklaşan Ramazan ayında da benzer yardım kampanyalarına başlanacağını ifade etti.
Hasta Takip Merkezi 153&[#]8217;ün bugüne kadar düzenlediği kampanya ve hizmetlerden yararlanan yüzlerce insan Kozlu belediye Başkanı Ali Bektaş ve Hasta Takip Merkezi yetkililerine dua ederek teşekkür ediyor.
Editör: Pusula Gazetesi