Tersanede meydana gelen kaza sonrası yaşamını yitiren 4 işçinin eşlerine ve çocuklarına ölüm maaşı bağlandığı öğrenildi.
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Zonguldak İl Müdürlüğü görevlileri, Ustaoğlu Gemi Tersanesinde meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden Şenol Tönen, Osman Yüksel, Mehmet Coşkun ve Tuncay Güner´in eş ve çocuklarına maaşlarının bağlandığına dönük belgeleri teslim etti. Çatak Köyü Muhtarı Ramis Karakaya, yaşanan bu büyük üzücü olayın ardından ölen işçilerin eş ve çocuklarına ilk olarak ölüm maaşları bağlandığını belirterek şöyle konuştu:
"SGK İl Müdürlüğü, ölen işçilerin eş ve çocuklarının mağdur olmamaları için gerekli çalışmaları başlatarak dosyalarla ilgili işlemleri tamamladılar. Ölüm maaş belgeleri eş ve çocuklarına bizzat kurum yetkilileri tarafından teslim edildi. İlerleyen günlerde müfettiş raporu sonucuna göre yine ölen işçilerin eş ve çocuklarına iş kazası maaşı bağlanacak. Ayrıca ailelere SGK tarafından 308 lira cenaze parası verildi. SGK tarafından bağlanan ölüm maaşı ve bağlanacak olan iş kazası maaşı ile ölenlerin eş ve çocukları mağdur olmayacak. Acımız çok büyük. Meydana gelen kazada 4 arkadaşımızı kaybettik. Allah geride kalan eş ve çocuklarına sabır versin. Tekrar başımız sağ olsun."
Editör: Pusula Gazetesi