Zonguldak&[#]8217;ın kent merkezindeki tek kültür sanat paylaşma ortamı sunan Güzel Sanatlar Sergi Salonu 3 yıllık bir sürecin ardından nihayet onarım görmeye başladı.
Merkezdeki en eski binası ve tek sergi salonu olan bina ödeneksizlik yüzünden uzun yıllardır kısmen kullanılıyor ve hizmet veriyordu. İki yıl önce tamamen kapatılan binada o gün bugün restorasyon çalışmaları başlatılamamıştı.
Binanın onarımı tamamlandığında Atatürk Kültür Merkezi ile Sergi Odası salonlarının yanında hizmet vermeye devam edecek. Cadde üzerinde bulunan tek sergileme alanına sahip binanın üst katlarında sanat atölyeleri oluşturulacak.
Uzun zamandır harabe durumda bırakılan binanın yapım ve onarımı memnuniyet yaratırken iş güvenliği ve yoldan geçen vatandaşların güvenliği için henüz önlem alınmaması dikkat çekiyor. Binanın çevresinde bulunan iskelelerden düşebilecek ekipman ve parçaların hemen dibinden geçen vatandaşların başına düşmesi an meselesi.
Öte yandan iskele çevresinde güvenlik şeridi olmaması da ayrı bir tehlike saçıyor. Özellikle durumdan habersiz olan çocuklar dalgınlıkla başlarını vurabiliyor veya takılabiliyorlar.

Editör: Pusula Gazetesi