Borajet tarafından başlatılan Zonguldak-Trabzon ve Zonguldak-İstanbul seferlerinde beklenen yolcu potansiyeline ulaşılamaması üzerine Vali Erdal Ata ile Borajet Ticaret Başkanı Recep

Küçük Havaalanı&[#]8217;nda bir araya gelerek durum değerlendirmesinde bulundular.

Vali Erdal Ata basından ve kamuoyundan destek istedi. Talepler doğrultusunda firmadan fiyatlarını yeniden gözden geçirmesini, isteyen Ata; &[#]8220;reklam kampanyasına başlanacak. İlk hafta hiç uçmamış ya da uçamayacak kişileri bedava taşıyabiliriz&[#]8221; şeklinde konuştu.


Vali Erdal Ata Zonguldak Havaalanı&[#]8217;ndan İstanbul- Zonguldak- Trabzon seferlerine destek amacıyla Borajet ve ZONHAV yetkilileri ile basın toplantısı düzenledi.
Toplantıya Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük, Kaymakam Hasan Yaman, Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü, ZONHAV Müdürü Hasan Özşahin de katıldı. İç hat seferlerinin yeterli ilgi görmemesinden dolayı Borajet yetkilileri ile görüşme kararı aldıklarını belirten Vali Ata basından sürekli konuyu gündemde tutmasını istedi. Zonguldak&[#]8217;tan Trabzon&[#]8217;a her gün altı otobüsün gittiğini söyleyen Ata; &[#]8220;Bu sayıya rağmen uçaklardaki doluluk oranı % 5 civarında. Biz, basın başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarından ve diğer kurumlardan destek bekliyoruz. Sürekli zararına uçuşlar gerçekleştirmek mümkün değil. Ancak bölge insanı havaalanına sahip çıkarsa uçuşların sayısı da artabilir. Bölgede birçok insanın yurt içi seferlerinin başladığından haberi olmadığını öğrendik. Bu yüzden tanıtım yönünden bir çalışma yapmalıyız.
Vatandaşların bilet fiyatlarında da şikayetçi olduğunu biliyoruz. Firma yetkilileri de bunu da değerlendirmeye alacaklar. Fiyatları daha ekonomik hale getirmek için çaba sarf edecekler. Vatandaşlarımızın iç hatlardan yararlanması için elimizden gelen fedakarlığı göstereceğiz. Ancak uzun bir süre firma zarar ettiği zaman seferlerin iptal olması söz konusu olabilir&[#]8221; dedi.
Yurt dışı seferlerde sorun olmadığını ve sefer sayısının haftada dörde çıktığını belirten Vali Ata dış hatlardan memnun olduklarını söyledi.

&[#]8220;Zonguldak&[#]8217;ı kaybetmek uçuş durumuna aykırı&[#]8221;
Borajet Ticaret Başkanı Recep Küçük ise emeğin başkenti Zonguldak&[#]8217;a değer verdiklerini söyleyerek seferlerin iptal lafını bile etmek istemediklerini söyledi. Firma olarak Zonguldak gönüllüsü olduklarını belirten Küçük; &[#]8220;Seferler için herkesin desteğini bekliyoruz. Firmanın ve seferlerin yeni olmasından kaynaklanan bir takım sıkıntılar var. Bugünden itibaren yeni uygulamalar başlayacağız. Vatandaşlardan gelen bazı talepleri de değerlendireceğiz. Çünkü biz Zonguldak&[#]8217;ı seviyoruz&[#]8221; şeklinde konuştu.
Zonguldak&[#]8217;ın İstanbul bağlantısının çok önemli olduğunu söyleyen Vali Ata ise; &[#]8220;Fiyatları otobüs fiyatlarına çekip, hiç uçma imkanı olmayanları da ilk etapta bedava taşıyabiliriz.
Basının eleştirdiği konularıda firma yetkililerine ilettik, değerlendireceklerini söylediler. Bir iki aylık ciddi bir tanıtım kampanyası ile yolcu sayısının artacağını düşünüyoruz&[#]8221; dedi.
Uyguladıkları fiyat politikasının kendilerine göre çok uygun olduğunu söyleyen Borajet Ticaret Müdürü Recep Küçük; &[#]8220;Tüm firmalarda uygulanan fiyat tarifeleri aynıdır. Sivil toplum kuruluşları ile görüşüp hiç uçmamış ve uçamayacak kişileri taşımayı düşünüyoruz. Zonguldak&[#]8217;tan başka illere de sefer düşünüyoruz.
Uçak yapısı bakımından bölgeye en uygun olan firmayız. İlk tanıtım yaptığımız yer burası. İlk olarak tanıtım faaliyetlerine başlayacağız&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi