Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, örgütlü bulundukları belediyeler içerisinde bulunan Alaplı Belediyesi&[#]8217;nde işçilerin maaş alacaklarının bulunduğunu vurguladı.
Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Çimenoğlu´nun kendisine ekonomik sıkıntı içinde olduklarını söylediğini dile getiren Zülfikar, "Örgütlü bulunduğumu belediyelerin içerisinde Alaplı Belediyesi mevcuttur. Bu belediyelerin dışında diğer belediyelerede maaş ödemelerinde sıkıntı yaşamadık. Belediye başkanı 2009 yılında göreve başlarken bir maaş geriden göreve başlamıştı. Ama şu anda içeride iki maaş birikmiş durumdadır. Özellikle Alaplı Belediye Başkanı ile Haziran ayında yaptığımı toplantıda Temmuz ayı içerisinde işçi arkadaşlara en az iki maaşı ödeyeceğinin sözünü vermişti. Geçen hafta içerisinde belediye başkanı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda ne yazık ki çalışan işçi arkadaşlarımıza bu hafta ödenecek olan para ile birlikte an az bir maaş ödeyebileceklerini söyledi. Kendisi ile telefonla yaptığım görüşmede ekonomik sıkıntı içinde olduğunu beyan etti. Ama Alaplı Belediyesi&[#]8217;nde çalışan arkadaşlarımızın ekonomisi de sarsıntı içine girdi. İçeride iki maaş geriden gelince, insanlar yaşamını idame ettirebilmesi için maaşlarının düzenli ödenmesi gerekiyor. Belediyeler ekonomik sıkıntı içerisindeyse bunun sıkıntısını bir tek kısım çekmesin. O belediyede çalışanların tamamı çeksin. Bir tek işçi arkadaşlarımız bu sıkıntıyı yaşamaktadır. Geriye kalan herkes bu sıkıntıyı yaşamıyor. Alaplı Belediye Başkanımız bu konuyu bir an önce çözmelidir. Önümüzde Ramazan ayı geliyor. Halen bu insanlar ekonomik olarak daha fazla sıkılacaklar. İş barışı da bozulmak üzeredir. Alaplı Belediyesi&[#]8217;nde üyelerimiz dişini sıkabildiği kadar sıkıyor. Ama ufak olumsuzluklar da meydana gelirse bunun sorumlusu ne belediye sendikası ne de üyelerimizdir" dedi.
TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ
Temmuz ayından geçerli olan toplu sözleşmelerinin bulunduğunu hatırlatan Başkan Zülfikar, "Temmuz ayından geçerli toplu sözleşme görüşmelerimiz vardı. Bunların iki tanesi Bartın hudutları içerisindedir. Bir tanesi de Zonguldak&[#]8217;taydı. Apdibaşa Belediyesi&[#]8217;nde görüşmelerimiz tamamlandı. Kumluca Belediyesi ile yetkimiz bakanlık tarafından geç geldi. Toplu Sözleşmemize Pazartesi günü başladık. 30 gün içerisinde tamamlayacağız. Zonguldak&[#]8217;ta ise Metropolitan Belediyeler Birliği ile görüşmelerimiz yürütülmekteydi. Orada da tıkandık. Anlaşamadık. Tutanaklarımızı tuttuk. Eğer ayın 6´sına kadar anlaşamazsak, sözleşmemizi yüksek hakime göndereceğiz. Temennim o ki anlaşma için zemin hazırlamak. Ama bu günkü şartlarda anlaşmamıza imkan yok" diye konuştu.
Son yaşanan terör olaylarına tepki gösteren Başkan Cavit Zülfikar, şehit olan asker ve polislerin yakınlarına baş sağlığı diledi. Zülfikar, terör olaylarının bir an önce son bulmasını istedi.
Editör: Pusula Gazetesi