Bartın´da "Kavşak" suyunun satıldığı yönünde ortaya atılan iddialar bazı mahallelerde tartışmalara neden oldu. "Kavşak" suyunun satıldığını duyduklarını belirten bir mahalle sakini, "Belediye kavşak suyunu nasıl satar? Kaç gündür su gelmiyor. Suyun satıldığını söylüyorlar. Birilerinin açıklama yapmasını bekliyoruz. Kavşak suyu satıldı mı satılmadı mı? Sabahtan beri hoparlörden söylüyorlar. ´Su gelecek´ diyorlar sabahtan beri bidonla bekliyoruz. Bize kavşak suyu haftada bir geliyor. Pazartesi´den Pazartesi´ye geliyor. Sular bitti arabayı bekliyoruz. Hoparlör söylemiş ben duymadım. Ama su satılmış diyorlar" dedi.
Biz halkın suyunu satmayız
Mahalleye gelen Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Kavşak suyunun satılmadığını açıkladı. Mahalleli ile görüşen Çetin, dedikodulara inanılmaması gerektiğini belirterek; &8220;Biz kavşak suyunu kesinlikle satmadık. Böyle bir iddia asılsızdır ve dedikodudan ibarettir. Biz Bartın halkının suyunu asla satmayız, sattırmayız. Benim kaynağım ne kadar çok olursa ben halkıma o kadar çok su veririm. Ama burada bizim vatandaşımızda bize yardımcı olacak. Su dakikalık iş değil. Yani 08.00´de gelen su 10.00´da da gelebilir. Biz bu suyu
getirmek için her şeyi yapıyoruz&8221; dedi.


Art niyetli insanlar var


Belediye Başkanının yaklaşık 10 gün önce toplantı yaptığını anlatan Çetin, şunları söyledi: "O toplantıda Hema´nın temsilcisi ´Biz oradan su da alabiliriz´ diye bir tabir kullandı. Belediye Başkanım da tepkisini koydu. ´Bizim suyumuzu kimse alamaz´ dedi. Biz şu an Hema ile mahkemeliğiz. Oradaki su için mahkemeye verdik. Şunu da açık konuşayım. ´Suyu sattı´ diyen arkadaşımız çok adi bir insan. Bartın Belediyesinin bu suyu satma lüksünden ziyade millete ne kadar daha çok verme lüksü vardır. Ben de bu suyu ne kadar kısa zamanda toplayıp halkımıza dağıtabiliriz sorunu vardır. Kavşak suyunun satılmasını söyleyenler ve konuşanlar çok art niyetli insanlardır. Onları Allah´a havale ediyorum&8221; diye konuştu. (İHA)

Editör: Pusula Gazetesi