18. Milli Eğitim Şurası&8217;nın il çalışmaları dün düzenlenen törenle başladı. Bartın Lisesi toplantı salonunda yapılan törene Milli Eğitim Müdür Hacı Ali Yeşilyurt ve komisyonlarda görevli kamu kurumu ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Şura ile ilgili olarak Türkiye&8217;nin 8 bölgeye ayrıldığını belirten Mili Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt törende yaptığı konuşmada; &8220;Bu çalışmaların başarılı bir sonuç vermesi açısından Türk Milli Eğitimine faydalı sonuçlar getireceği düşüncesindeyim. 2010 yılı içerisinde yapılacak olan 18. Milli Eğitim Şurası çalışmaları kapsamında 4, 5 ve 6 Ağustos tarihlerinde Bursa ilinde yapılacak olan bölge çalışmalarına ilimizin raporunu hazırlamak üzere burada toplandık. &8216;Millî irfanı yükseltmeye çalışmak en büyük emelimdir&8217; diyen cumhuriyetimizin kurucusu başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Eğitim sistemimizin gelişmesinde emeği geçen Milli Eğitim Bakanlarımıza, çok değerli eğitimci öğretmenlerimize, hayatta olmayanlara rahmet ve hayatta olanları da minnet ve saygıyla anıyorum&8221; dedi.


Teknoloji her alanı etkiliyor


Teknolojik yenilenmelere ayak uydurulması gerektiğini kaydeden Müdür Hacı Ali Yeşilyurt; &8220;Milli Eğitim Şura&8217;larının milli eğitim tarihinde çok önemli bir yeri vardır. Milli Eğitim Şura&8217;larının ilki mahiyetinde olan ve 16 Temmuz 1921 tarihinde Ankara&8217;da toplanan Maarif Kongresinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, &8216;Milli eğitimimizin yerinde düzenlenmesi için alınacak tedbirlere işaret etmiş, yeni Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yeni eğitim ilkelerini belirtmiştir. Daha sonra 1923,1924 ve 1925 yıllarında Büyük Atatürk&8217;ün talimatı ile ilk başta Tevhidi Tedrisat Kanunu olmak üzere Milli Eğitimimize yön veren önemli adımlar atılmıştır. Birinci Maarif Şurasının toplandığı 1921 yılından bu güne 17 Milli Eğitim Şurası toplanmış, o günden bu güne bilim ve teknolojide dünyada ve ülkemizde önemli gelişmeler sağlanmıştır. Bilgi çağının gereği olarak bilim ve teknolojideki köklü değişimler, her alanda olduğu gibi eğitim alanını da etkilemektedir&8221; diye konuştu.


Komisyonlar ilk çalışmayı yaptı


Öğrencilerin, günün şartlarına uygun donanımlarla eğitilmesi gerektiğini söyleyen Yeşilyurt; &8220;Toplumun gelişmesini sağlayan ve ekonomik kalkınmayı da destekleyen eğitim, ülkemizin en önemli konularının başında geliyor. Günümüzdeki hızlı değişim nedeniyle eğitimde misyonu yeniden belirleyerek çağı yakalamak zorundayız. Çocuklarımızı çağdaş uygarlık ve eğitim-öğretim esaslarına dayanan bir düzen içerisinde bilgilendirmeliyiz. Çocuklarımız sevginin en iyisine ve bilginin en yücesine sahiptirler. Yaşadığımız yüzyıl bilindiği gibi bilgi üreten, değerlendiren, sorunları ve çözümlerini belirlemede bilgiyi kullanan toplumların yüzyıllarıdır. Bu süreçte problem çözebilen, bağımsız düşünebilen, karar verebilen, iletişim kurabilen üstün yetenekli bireylere ihtiyaç duyulmaktadır. Çünkü günümüzde güçlü olmanın yolu bilgiyi kullanmadan ve üretmeden geçer. Bunun gelişmesi halinde toplumumuzun gelişmesi ve ilerlemesi de hızlanacaktır&8221; şeklinde konuştu.


30 Temmuz&8217;a kadar sürecek


Törenin ardından katılımcılar komisyon çalışmalarını yapmak üzere toplantı sınıflarına geçti. Komisyonlarda gazetemiz Bartın Pusula adına Yazı İşleri Müdürümüz Akif Yaman ve Sayfa Editörümüz Güneş Rüstem görev aldı. Yaman ve Rüstem, dün sabah başlayan ve öğlen saatlerine kadar devam eden toplantılarda komisyon çalışmalarına katkıda bulundu. Komisyon çalışmaları 26-30 Temmuz tarihleri arasını kapsıyor.

Editör: Pusula Gazetesi