Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD), basından sansürün kaldırılışının 102. yıldönümü ve 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle kahvaltılı bir program düzenledi. Cumartesi günü Bahçıvan Pizza Restoran Cafe&8217;de düzenlenen kahvaltıya çok sayıda gazeteci katıldı. BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Genel Meclis Başkanı Ali Kartal, yönetim, istişare ve danışma kurulu üyeleri Yaşar Bahçıvan, Ali Bahçıvan, Zeyyin Sakareisoğlu, Mustafa Çiftçi, Mehmet Çelikkaya, Aydemir Toksöz, Adnan Cesur ve Naci Ünal da kahvaltıda hazır bulundu. Gazeteciler, 24 Temmuz&8217;larda basın mensupları ile bir araya gelmeyi gelenek haline getiren BAKİAD Yönetimine teşekkür etti.




İstihdama teşekkür etti


BAKİAD Yönetim Kurulu Başkanı Birol Dikyurt, kahvaltıda yaptığı konuşmada, gazetecilerin yağmur, kar, çamur, bayram, tatil demeden büyük bir özveriyle çalıştıklarını söyledi. Basının Bartın&8217;ın gelişmesine katkıda bulunduğunu kaydeden Dikyurt, 7 gün 24 saat 365 gün görev yapan gazetecilerin bir saatlik kahvaltı programıyla hatırlanmamasını ve basının her zaman desteklenmesi gerektiğini söyledi. Basın yayın kuruluşu sahiplerine sağladıkları istihdamdan dolayı teşekkür eden Dikyurt, sözlerini şöyle sürdürdü;


Basın yaşatılmalı


&8220;Bartın&8217;ımızda görsel, işitsel ve yazılı basın sektöründe çok sayıda istihdam sağlandığını görmek bizleri sevindiriyor. Geçimini basın sektöründen kazanan kişilerin sayılarının artması için öncelikle mevcut kuruluşların can çekişmemesi ve yaşatılması gerektiği düşüncesindeyiz. Görsel, işitsel ve yazılı basının kamuoyuna yaptığı hizmetin, verilen hizmet kalemlerinin izleyici ve okuyucuyla buluşuncaya kadar ki aşamalarının bin bir türlü zorluk ve fedakârlıklarla dolu olduğu unutulmamalı&8221; diye konuştu.



Basın desteklenmeli


Okuyucunun eline ulaşan herhangi bir yerel gazetenin okuyucunun önüne gelinceye kadar ki safhalarındaki emek ve terin anlamının düşünülmeye çalışılmasını isteyen Birol Dikyurt, &8220;Şartlar ne olursa olsun, saygınlık ve itibarın her zaman korunarak daha da artması basın sektörünün gelişmesini sağlar. Basın kuruluşu ve medya sahiplerine, genel yayın yönetmeni, yazı işleri, muhabir, köşe yazarı, matbaa işçisi ve gazete dağıtıcısı ile tüm birimlerdeki çalışanların Basın Bayramını kutlar, aileleriyle birlikte kendilerine mutlu bir yaşam dilerim&8221; ifadesini kullandı.



Gazetecilik zor meslek


Öncelikle BAKİAD tarafından düzenlenen kahvaltıya teşriflerinden dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek sözlerine başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal, &8220;Gazetecilik ve basın mensubu olmak zor meslektir. Bunun içinde yaşayan ve az çok bu işin mürekkebini yalamış biri olarak yaptığınız özverili çalışmaların değeri ve ölçüsü paylaşılmaz. Yağmur, çamur kar, açıkçası her türlü şartlarda haberleri en doğru, güvenilir ve en objektif şekilde vatandaşlarımıza duyurmak mücadelesi içindesiniz. Bu mücadelenizin devam etmesini diliyorum. Çünkü bu çok önemlidir&8221; dedi.



Basının gücü tartışılmaz


BAKİAD Yönetim Kurulu Üyesi Kartal, &8220;Taraflı olmak, objektif olmamak, haberleri doğru yansıtmamak hem o haberin sahiplerini, hem de vatandaşlarımızın o haberle ilgili olan düşüncelerini ve kaygılarını artırır. Açıkçası, devletin ve milletin önemli gördüğü haberlerde yayın kuruluşlarımızın durumu objektif yansıtmaması, halkımızın o konuda ne derece bilgiye sahip olduğunu gösterir. Şu anda Türkiye&8217;de ve dünyada basının gücü tartışılmaz. Basın gücünden kastettiğim; kuvvetler anlamındaki güç değildir. Onun özgürlüğünün, onun tarafsız ve ilkeli yayınlarının gücüdür. Bu yüce meslekte çalışan herkese başarılar diliyorum&8221; diye konuştu.



Büyük emek veriyorsunuz


Kendisinin de 2,5 yıl gazetede çalıştığını ve gazetecilik mesleğinin zorluklarını bildiğini belirten Kartal,&8221; Yani sizler, haber yapabilmek adına belki de ne kavgalar ediyorsunuz. Ne mücadeleler veriyorsunuz. Belki de saatlerce ayakta bekliyorsunuz. Ufacık bir haber yakalamak için yoğun çaba sarf ediyorsunuz. O yüzden yaptığınız işin önemi çok büyük. Fikir işçisi olmak bence çok büyük önem taşıyor. Keşke bu işlerim olmasaydı da bende gazetecilik yapsaydım. Fakat tabi ki vaktimiz ve zamanımız olmadığı için yapamıyoruz. Basın işinde basın yayın ilkeleri var. Bartın&8217;daki basın mensuplarının bu ilkelere uyduğunu ve bu ilkeler çerçevesinde hareket ettiklerine inanıyorum&8221; şeklinde konuştu.



Güzel yazılar yazmayı diledi


Ali Kartal, &8220;Kişisel hak ve hürriyetlere vurmadan olayları objektif olarak anlatabilmek en doğrusu ve en güzeldir. Sizler de bunu yapıyorsunuz. Tekrar 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı vesilesiyle hepinize gelecek adına en güzel şekilde yazılar yazmayı, en güzel şekilde haberler atlatmayı temenni ediyorum. İnşallah en kötü günümüz böyle olur. Bartın adına yaptığınız çalışmalardan dolayı da tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum&8221; ifadesini kullandı. Yapılan konuşmaların ardından gazeteciler ve BAKİAD Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte sohbet etti. Bahçıvan Pizza&8217;da gerçekleşen kahvaltıda daha sonra basın mensupları ve BAKİAD Yönetim Kurulu üyeleri birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Pusula Gazetesi