Belediye Başkanı Cemal Akın, 24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 102. yıldönümü ve basın bayramı nedeniyle Bartın´da görev yapan yerel ve ulusal basın çalışanları ve yerel gazete sahipleri ile yemekte bir araya geldi. Cennetim Alabalık Tesislerinde düzenlenen yemeğe yerel ve yaygın basın temsilcisi 50 kadar gazeteci ile birlikte Vali İsa Küçük de katıldı. Yemekte konuşan Başkan Akın, belediye olarak yerel basına destek olduklarını belirtti. Ellerinden geldiği kadar destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan Akın, &8220;Basın kuruluşlarımız önemli bir görevi yerine getiriyor. Bartın&8217;da birlik içinde, bir ve diri olmak arzusunda hizmet ediyoruz&8221; dedi.


Bir olalım, iri ve diri olalım


Basın mensuplarının görüşlerine önem verdiklerini kaydeden Başkan Akın; &8220;Bunun için kendilerinden zaman-zaman görüş alıyoruz. Bu görüşleri değerlendiriyoruz. Basın kuruluşlarımıza destek olmak için Bartın&8217;da bulunan bütün yerel gazetelere yıllık olarak aboneyiz. Elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Bunun içinde destelerimiz sürecektir. Bartın&8217;ın daha iyi yerlere gelmesi için birlikte çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz. Türk Basını´ndan sansürün kaldırılışının 102. yıldönümünde kamuoyunun bilgilendirilmesinde önemli bir görevi ifa eden, her kademesinde özveri ve büyük emek taşıyan basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarım" diye konuştu.


Yalanı yenmemiz lazım


Yemekte konuşan Vali İsa Küçük de, &8220;Sansürü anlamak için önce yalanın yenilmesi gerekiyor. Basında doğruların yazılması ve basının doğrular noktasında bir arada buluşması önemlidir. Bu kapsamda Türk basını her zaman doğruların yanında hareket etmiştir. 5 yıldan bu yana Bartın&8217;da görev yapıyorum. Görev yaptığım bu zaman zarfında gördüğüm Bartın basını da doğruları yazmaktadır. Zaman zaman hatalar ve yanlış anlaşılmalar olmuştur. Ama bu işin doğasında bulunmaktadır. Neticede doğru olanlar bulunmuş ve doğrular yazılmıştır. Basında sansürün kaldırılışının 102&8217;nci yıldönümü nedeniyle yazılı ve görsel basın kuruluşlarında çalışan, doğruyu, iyiyi, güzeli çoğaltarak bizlerle, okuyucu ve izleyicileriyle paylaşan değerli basın mensuplarımızın Basın Bayramını kutluyorum&8221; dedi.


Haber alma kolaylığını sağlıyoruz


Vali İsa Küçük; &8220;Haber alma, haber yayma, doğruyu öğrenmek, bilmek temel hak ve özgürlüklerimizin başında geliyor. 1908 yılında istibdat rejimi, bu hak ve özgürlüklerin önünde duramamış yıkılmıştır. Milli Mücadele&8217;de, Kurtuluş Savaşımız basının sesiyle yürütülmüş, haberlerle birlik, dirlik sağlanmış, askeri zaferler kazanılmıştır. Yerel basın kuruluşlarımızın ve çalışanlarının haber alma ve haber vermede karşılaştıkları sorunların giderilmesi, onların Valilik olarak iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması için gerekli özeni de göstermekteyiz. Basın kuruluşları ve çalışanlarının kendi aralarında meydana gelen gelişme ve değişmeleri yakından izlediklerini memnuniyetle görüyorum. Giderek gelişmelerini ve büyümelerini dilerim&8221; ifadesini kullandı. Yöre gündemindeki konuların da konuşulduğu yemek sonrası Başkan Akın, Vali Küçük ve basın mensupları birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Editör: Pusula Gazetesi