Kozlu Beldesi&[#]8217;ne bağlı Dağköy´de bu yıl 5. gerçekleştirilen yağlı güreşlere katılan ünlü Pehlivan İsmet Açıkgöz, yaptığı açıklamada ilginç bir araştırmasını paylaştı. Yaklaşık 20 yıldan bu yana pehlivanlık yaptığını ifade eden Açıkgöz, ailesinin son pehlivanı olduğunu dile getirdi.
Üç kızı bulunan Pehlivan İsmet Açıkgöz, dördüncü çocuğunu beklediklerini dile getirdi. Eşinin hamile olmasına rağmen son çocuğunun cinsiyetini öğrenmek için doktora gitmeye çekindiklerini dile getiren Açıkgöz, şöyle konuştu:
"Zonguldak´ın yağlı güreş olarak Türkiye´nin her yerinde güreş yapan iki sporcusundan birisiyim. 1976 doğumluyum. Yaklaşık 20 yıldır bu camianın içerisindeyim. Pehlivanlık bizde dedemizden, ailemizden süre gelen bir meslektir. Zonguldak yöresinde pehlivanlık bizim ailemize nakşedilmiş durumdadır. Bizde gelecek nesillere bunu aktarmak istiyoruz. Ailemin son pehlivanı şu anda benim. Bir erkek çocuğumuz olursa bunu devam ettireceğiz. Sıkıntı yaşıyoruz. Eşim şu an hamile inşallah erkek çocuğumuz olur. Onunla da pehlivanlığa devam ederiz. Yoksa soyumuz tükenmek üzere. Eşim hamile şu anda cinsiyeti belli oldu. biz biraz daha heyecan olsun diye çekimser davranıyoruz. 3 tane kızım olduğu zaman bu iş benim dikkatimi çekti pehlivanların kızları olduğunu biliyorum. Türkiye çağında bir araştırma yaptım. Gittiğim her yerde evli ve çocuğu olan pehlivanlara sordum. Yüzde 80-90 civarında kız çocuğuna sahibiz. Bunun bilimsel bir açıklaması var mı bilmiyorum? Yapılan işin ağırlığında mı bilemiyorum. Bütün yağlı güreş yapan sporcuların genelinin kız çocuğu var."
Açıkgöz ise antrenmanlarını kızları ile yaptığını dile getirirken, yetkililerden bu konunun araştırılmasını istedi.
Editör: Pusula Gazetesi