Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde, iskelenin çöktüğü tersanede hayatını kaybeden 4 işçi toprağa verildi. İşçilerden Şenol Tönen (33), Osman Yüksel (33) ile Tersanede formen olarak görev yapan Mehmet Coşkun´un (37), cenazeleri, Çataklı Köyünde, kaldırıldığı Ereğli Echomar Hastanesinde yaşamını yitiren Tuncay Güner ise Ereğli´ye bağlı Aydınlar Köyü´ndeki köy mezarlığında toprağa verildi.

15 yıllık evli olan Coşkun´un eşi Yadigar Coşkun´un uzun yıllar çocuğu olmadığı, son bir yıldır gördüğü tedavi sonrası 2 aylık hamile olduğu öğrenildi. Eşinin tabutuna sarılarak ağıtlar yakan Yadigar coşkun, güçlükle sakinleştirildi.
Çok sayıda köy gencine tersanelerde iş temin ettiği belirtilen Osman Yüksel´in kazanın yaşandığı gün işe giderken, köydeki arkadaşları ile iş yerindeki arkadaşlarından helallik isteyerek, "İşe gidiyorum, Akşam dönmemek de var, hakkınızı helal edin" dediği öğrenildi.
Cenaze törenine, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Denizcilik Müsteşarı Hasan Nebioğlu, Ereğli Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Zeki Us, Çevre Belediye Başkanları, bazı tersane sahipleri ve yöneticileri ile vatandaşların katıldığı cenaze namazı sonrası 3 işçi köy mezarlığında toprağa verildi.

ATA : ´KAZADA İHMAL VAR´
Zonguldak Valisi Erdal Ata, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Savcılığının olayla ilgili inceleme başlattığını söyledi.İnceleme sonucunda kazanın oluş sebebiyle ilgili detaylı sonuç elde edileceğini söyleyen Ata, "Bize verilen bilgiye göre, 2 işçinin çıkması gereken platformda fazla işçi bulunması nedeniyle işçilerin üzerine bastığı taban kısmındaki malzemenin bağlantı piminin çökmesi sonucu kaza meydana gelmiş. Konuyla ilgili idari soruşturma da baş başlatılacak, iş müfettişleri konuyu
inceleyecek, burada bir ihmal var ve bu yakında raporlarda belli olacak "dedi.
Ata, "Hayatını kaybedenlere Allah´tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı diliyorum" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi