Bu yıl 5. düzenlenen Dağköy Yağlı Güreşleri ve Yayla Şenlikleri konuşmalarla devam etti.
Kozlu beldesine bağlı Dağköy&[#]8217;de bu yıl 5. düzenlenen Kozlu Yağlı Güreşleri Dağköy Yayla Şenlikleri, start almasının ardından konuşmalarla devam etti. EMKA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Güreş Ağası olan Tuncay Karakuş, alkışlar eşliğinde kürsüye geldi. Karakuş, &[#]8220;Dağköy&[#]8217;de geleceğimizin pehlivanları yetişecek. Desteklerinden dolayı Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ve Ahmet Duyar&[#]8217;a teşekkür ediyorum. Bu yıl 5. gerçekleşen Dağköy Yağlı Güreşleri&[#]8217;nde Zonguldak&[#]8217;ın adını tüm dünyaya duyuracağımıza inanıyorum&[#]8221; dedi.
Ardından konuşma yapan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş da emeği geçenlere teşekkür etti. Ankara Yenimahalle Eski Belediye Başkanı ve Tertip Komitesi Başkanı Ahmet Duyar da konuşmasında şöyle dedi:
&[#]8220;Bu er meydanında dostluk var. Bu güne kadar 4. kez beraber olduk. Bu gün 5. kez yine kardeşlik, dostluk alanında sizlerle birlikteyiz. 750 rakımlı tepeye yeşillik diyarına Dağköy Yaylası&[#]8217;na katılımınızdan dolayı hepiniz hoş geldiniz. Farklı düşünceden insanların kendine yer bulabildiği bu organizasyonların devamı eksilmeden artarak devam edecek. Biz Kozlu Yağlı Güreşleri&[#]8217;ne önem veriyoruz. Bizim bundan sonra da güçlü Türk Milleti olarak ayakta durmaya mecburuz. Bu ülkenin insanı olarak birlik beraberliğimizi azaltmadan devam ettirme mecburiyetimiz var. Bu tesisin yan tarafında bulunan atış alanının projesi kesinleşti. Yer tahsisi tamamlandı. Yapımına başlanacak. Zonguldak yen bir tesise kavuşacak. Zonguldak&[#]8217;ta güzel hizmetler oldu. Yapımı devam eden projeler var. İnanıyorum ki Zonguldak insanı bunların fazlasına ihtiyaç duyuyor. Zonguldak&[#]8217;ta belediyeler başta olmak üzere tüm sivil toplum örgütü temsilcilerine bu alan yılın 365 günü 24 saati ücretsizdir. Ata sporumuzu dünyaya duyurmak için buraya gelen Türk Pehlivanlarına centilmence güreş sergileyeceklerine inanıyorum.&[#]8221;
Zonguldak Vali Vekili Cemalettin Özdemir de güreşlerin ata sporu olduğunu vurguladı. Özdemir, &[#]8220;Yüzyıllardır organize edilen Kırkpınar Güreşleri var. Burada da şenlikler düzenleniyor. Bu yıl 5. düzenleniyor. Bu organizasyonu yapan tertip komitesi başkanına teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Konuşmaların ardından güreşlere devam edildi.

Editör: Pusula Gazetesi