Ereğli´de gemi tersanesinde 4 işçinin ölümü, 2 işçinin de yaralanması ile sonuçlanan kazanın gemi içerisinde kaynak sonrası taşlama atılırken aniden iskelenin çökmesi sonucu meydana geldiği belirlendi.
Kdz. Ereğli´de Ustaoğlu Gemi Sanayi´de saat 16.30 sıralarında demir profil iskelenin çökmesi sonucu meydana gelen kazada 4 işçi hayatını kaybederken 2 işçi de yaralandı. Kazada ilk anda Şenol Tönen, Osman Yüksel ve Mehmet Coşkun hayatını kaybederken ağır yaralanan Tuncay Güner de bir süre sonra hayatını kaybetti. Yetkililer, Abdullah Fidan ve Levent Çimen´in hafif yaralandığını, hayati tehlikelerinin bulunmadığını söyledi.
Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, iskelenin geminin ambar kısmında kurulu olduğunu ve yapılan kaynak sonrası taşlama yaparken çöktüğünü kaydetti. İskelede kaza anında 6 kişinin bulunduğunu belirten Memük, "Geminin ambar kısmında kaynak sonrası, kaynak yapılan yerleri temizlemek için gerçekleştirilen taşlama işlemi esnasında iskele aniden çökmüş. İskelede toplam 6 işçi bulunuyordu. İskelede bulunan 2 işçi kurtulabildi" diye konuştu.
Öte yandan yaralıların, Ereğli Özel Ekomar Hastanesi´nde tedavi altında bulundukları ve ölen işçilerin ise Kdz. Ereğli ilçesi Devlet Hastanesi morguna götürüldüğü bildirildi. Kazayı haber alan ölü ve yaralı işçilerin yakınları ise hastanelere akın ediyor.

Editör: Pusula Gazetesi