Çaycuma&[#]8217;da Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında çiftçilere 44 adet makine ekipman dağıtımı yapıldı. Dağıtım törenine Kaymakam Hasan Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, İl Tarım Müdür Vekili Cemalettin Çataklı, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.
İl Tarım Müdür Vekili Cemalettin Çataklı ekipmanların belirli oranda hibe yoluyla dağıtıldığını belirterek; &[#]8220;Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleme Programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi programının amacı, kırsal alanda belirlenen bazı tarımsal makine ve ekipman alımlarına yönelik yapacak harcamalarının belirli oranlarda hibe olarak finansmanı yoluyla, tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu alet ve makine alt yapısı yönünden güçlendirilmesi, yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamaktır&[#]8221; dedi.
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen de düşüncelerini şöyle dile getirdi: &[#]8220;Bugün tarım ve hayvancılıkta modern makinelerle üretim yapıyoruz. Bu konuda il, ilçe ve Kaymakamlığımızın çok ciddi çalışmalarına şahit oluyoruz. En büyük dileğimiz insanlarımızın bu tür makinelerle imkânları ölçüsünde arazilerini değerlendirmeleridir.&[#]8221;
Kaymakam Hasan Yaman bölgenin verimli topraklara sahip olduğunu fakat değerlendirilmediğini söyleyerek; &[#]8220;Tarımsal faaliyetler günümüzde gittikçe modernleşmektedir. Köylerimizde modern, tarım alet ve gereçlerini kullanarak daha fazla ürün alınabilmektedir. Verimi topraklara sahip olan Çaycuma il bazında tarımdan en fazla desteği alan ilçemiz. Fakat bu da yeterli düzeyde değil. Makineleri alan çiftçilerimize hayırlı olsun diyor bol kazançlar diliyorum&[#]8221; şeklinde konuştu.
Daha sonra hak sahiplerine makinelerin dağıtımı gerçekleştirildi.
Editör: Pusula Gazetesi