Alaplı´ya bağlı Çay Köyü Karacalı Mahallesinde ikamet eden Mustafa Kabakçı(26) bisikleti ile günde 100 kilometre yol kat ederek geçimini sağlıyor.
Alaplı ilçesine bağlı Çay Köyü Karacalı Mahallesinde ikamet eden Mustafa Kabakçı(26) bisikleti ile günde 100 kilometre yol kat ederek geçimini sağlıyor. Bisikletinin arkasına özel olarak sandık yaptıran boş kola kutularını toplayarak geçimini sağlayan Kabakçı, bisikletinin arkasındaki sandık&[#]8217;a &[#]8220;Baba yorgun sen geç&[#]8221; yazısı ile topluma mesaj veriyor.
Kimseye muhtaç kalmadan yaşamaya çalıştığını ifade eden Kabakçı, &[#]8221;Günde ortalama 100 km. yol yaparak boş kola kutusu topluyorum. İşsizim yapacak bir iş yok, aklıma bu geldi. Bisikletimin arkasına bir sandık yaptırdım, boş kutu şişelerini topluyorum, yol kenarlarında nerede boş kola kutusu görürsem alıyorum, cep harçlığım çıkıyor, kimseye muhtaç olmadan yaşamaya çalışıyorum. Hem çevrede çöp kalmamış oluyor, hem spor yapmış oluyorum, gönül bu şekilde olmak istemiyor ama napayım, yaşam devam ediyor &[#]8220;dedi.
Editör: Pusula Gazetesi