CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, TBMM Genel Kurul Tutanağı&[#]8217;nda söz hakkı alarak, &[#]8216;CHP olarak hukku devleti ilkesi ve idealine yürekten inanıyoruz&[#]8217; dedi.
Köktürk, mecliste görüşülmekte olan Terörle Mücadele Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı´nın 1´inci maddesine yönelik önerge üzerinde söz aldığını vurguladı.
&[#]8220;Ülkemizin hangi coğrafyasında doğarsa doğsun, yaşarsa yaşasın bütün çocuklar bizim çocuklarımız ve bu çocuklar ülkemizin geleceği, ülkemizin güvencesi&[#]8217; diyen Köktürk; şunları söyledi:
&[#]8220;Aynı zamanda, işlediği suçun ayırdında olmayan, teröre itilen bu çocukların topluma yeniden kazandırılması, demokratik ve sosyal devlet kavramının ve daha üst bir kavram olan hukuk devletinin de temel bir görevi ancak değerli milletvekilleri, söz konusu tasarı her ne kadar "taş atan çocuklar yasa tasarısı" olarak ifade edilse de, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi sözcülerinin de benden önce ifade ettiği gibi, tasarının genel mahiyetine bakıldığında çocuklardan daha çok büyükleri, geneli ilgilendiren bir tasarı olduğu ve bu mahiyeti arz ettiği açıkça görülmektedir.
Tasarı çocukların sorununu çözmediği gibi bu tasarıya her gün can almaya devam eden bölücü terörün hızını kesecek bir anlam yüklenmesi de gerçekçi bir yaklaşım olarak kabul edilemez. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizdeki tüm çocukların topluma kazandırılmasının ve işlenen fiillerle orantılı olmayan cezaların hukuk devleti ilkesine uygun olarak yeniden yapılandırılmasının yanındayız ve hukuk devleti idealine yürekten inanıyoruz. Ancak, siyasi hesaplarla ve pazarlıklarla hazırlanan bu tasarı ve kararsız, istikrarsız, samimi olmayan AKP politikalarıyla mevcut sorunların çözüleceğine de inanmıyoruz.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi