2010 Yılı Kırsal Kalkınma Kapsamında Yatırımların Desteklenmesi için Devrek&[#]8217;te 40 çiftçi vatandaşa Makine Ekipman dağıtım töreni düzenlendi.
81 İlde Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından 2010 Yılı Kırsal Kalkınma Yatırımların Desteklenmesi Programı Kapsamında Devrek&[#]8217;te 40 çiftçi vatandaşa Makine ve Ekipman dağıtım töreni düzenlendi. 2008 yılında uygulamaya başlanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde çiftçilere dağıtılan Makine ve Ekipmanların %50&[#]8217; si Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca hibe olarak karşılanıyor.
Devrek Pazar Alanında düzenlenen Makine ve Ekipman dağıtım töreninde konuşan Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner şöyle dedi:
&[#]8220;2008 yılında uygulanmaya başlanan kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi hakkında Tebliğ kapsamında çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları Alet ve Ekipmanların KDV hariç fiyatının yüzde 50&[#]8217;si Tarım ve Köy İşleri Bakanlığınca hibe olarak karşılanmaktadır. Tebliğ kapsamında Balya ve Çayır Biçme Makinesi, motorlu Tırpan, Pülverizatör, Slaj Makinesi, Süt Sağım Ünitesi, Basınçlı Sulama Sistemleri, Bahçe El Traktörü gibi 32 kalem Makine ve Ekipmanda Hibe Desteği uygulanmaktadır. İlçemiz çiftçilerince daha önce çok talep edilen Bahçe el Traktörü, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak, meyve-sebze. Tarımının yağıldığı özellikle küçük ölçekli engebeli arazilerde toprak işleme, çapalama ve yük taşıma gibi işlerde kullanılarak üreticilerimize büyük kolaylıklar sağlamaktır&[#]8221; dedi.
Tarım İl Müdür Vekili Cemalettin Çarıkçı ise, &[#]8220;2010 yılında İl Tarım Müdürlüğümüze tarım ve Köy İşleri Bakanlığının makine &[#]8211;Ekipman desteklerinden faydalanmak isteyen toplam 1660 yatırımcımız müracaatta bulunmuştur. 1660 başvuru arasından, Mısır Slaj Makinesinden, Süt Sağım Ünitesine, El Traktörüne, Yem Hazırlama Makinesinden Çayır Biçme Makinesine ve Pülverizatör makinesine kadar 9 çeşit toplam 408 adet makine hibe kapsamına alınmış olup, 1.300.000.00 TL toplam bedelin 650 bin TL&[#]8217;si hibe desteği olarak ilimiz üreticilerine sağlanmıştır. Bu bağlamda, Devrek İlçemizde de 40 kişi bu projeden yararlandırılmıştır&[#]8221; diye konuştu.
Düzenlenen anahtar teslim törenine, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Zonguldak Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Yaşar Eroğlu, İl Tarım Müdür Vekili Cemalettin Çataklı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, İl Genel Meclis Üyeleri, Devrek Ziraat Odası Başkanı İdris Uzunsel, Mahalle ve Köy Muhtarları ile çok sayıda davetli katıldı. Organize edilen tören sonunda çiftçilerin Bahçe El Traktörü anahtarlarını Kaymakam Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve diğer yetkililer teslim etti.
Editör: Pusula Gazetesi