CHP İl Başkanı Osman Yayla, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş&[#]8217;ın CHP için sarf ettiği &[#]8220;CHP bu kadroyla iktidar olursa insanlar fare yemeye muhtaç olur&[#]8221; şeklindeki sözlerine &[#]8220;Sofraları fareler mi süslüyordu? Ali Bektaş rahatsızsa doktora gitsin&[#]8221; şeklinde yanıt verdi.


Bağımsız Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş önceki gün Kozlu Ilıksu Tesisleri&[#]8217;nin Belediye&[#]8217;den alınarak ihaleye çıkartılmak istenmesine karşı tepki göstermek amacıyla toplantı yaptı. Bektaş burada, CHP&[#]8217;nin politika ve proje üretemediğini eleştirdi.
Bektaş CHP için yaptığı &[#]8220;CHP bu kadroyla iktidar olursa insanlar fare yemeye muhtaç olur&[#]8221; şeklindeki konuşmaya CHP İl Başkanı Osman Yayla&[#]8217;nın yanıtı sert oldu. Yayla, Bektaş için &[#]8220;Mutfaklarda böyle bir şey mi vardı? Sofraları fareler mi süslüyordu? Ali Bektaş rahatsızsa doktora gitsin&[#]8217; şeklinde konuştu.

&[#]8216;Hiçbir parti halkına fare yedirmek için kurulmamıştır&[#]8217;
Yayla, eleştirilerini şu şekilde yaptı; &[#]8220;40 yıldır bu siyasetin içerisindeyiz. Sayın Ali Bektaş gibi bu siyasete dün başlamadık. Bu sözler siyasi sürecim içerisinde duyduğum en ağır sözler. Bu çok ayıp. Ben o seviyeye inemem. Hiçbir siyasi parti halkına fare yedirmek kaydıyla kurulmamıştır. Buna en beğenmediğim siyasi partilerde dahil. Bu gün en çok kızdığım ve icraatlarını hiç beğenmediğim, yerden yere vurduğum Ak Parti&[#]8217;ye bile ben bir İl Başkanı olarak bu hakareti yapamam. Ben bu sözleri duyunca şok oldum. Bu çok basit bir hitap. İnsanlar ağzından çıkan cümlelerle değerlendirilir. Bu Ali arkadaşımızın bence değerinin ölçüsüdür. CHP devlet kuran bir partidir. Kaldı ki bu partide kendisi de yıllarca belediye başkanlığı yaptı. Halktan da CHP&[#]8217;liyim diyerek oy istedi. Şimdi kalkmış böyle çok ağır hakareti de aşan bir cümle sarf etmesini değerlendiremiyorum. Bu söze çok şey söylersem bende onun seviyesine düşerim.

&[#]8216;Olmadı Ali Bektaş&[#]8217;
İnsanlar her zaman ağzından çıkanı iyi tartmalı. Çünkü bu sözler bir gün mutlaka karşısına çıkar. Bir Belediye Başkanı böyle bir laf ediyor veya lanlu lunlu konuşuyor. Bunlar insana ne kadar yakışır, bunu da halk değerlendirecek. Hem CHP&[#]8217;liyim diyeceksin sonra &[#]8216;CHP fare yer, yılan yer&[#]8217; gibi cümleler sarf edeceksin. Bu çok ayıp. Benim telefonlarım susmuyor. &[#]8216;Başkanım bu adam ne yapıyor böyle bir şey olabilir mi?&[#]8217; gibi sabahtan bu yana telefonlarım susmuyor ve cevap vermekten usandım. Ali Bektaş&[#]8217;ı kamuoyuna şikayet ediyorum. Vatandaş Bektaş&[#]8217;ın laflarını değerlendirecektir. Sayın Ali Bektaş&[#]8217;ı kınıyorum. Olmadı Ali Bektaş, hiç yakışmadı. Bu laflar, o ağza ve makama yakışmadı.

&[#]8216;Ali Bektaş rahatsızsa doktora gitsin&[#]8217;
Oradaki konunun neden çıktığını bilmiyorum ama konu CHP olamaz. Olduğunu da sanmıyorum. Çünkü bizimle alakalı bir gündem yok. Ama dönüp dolaşıp bize nasıl geldi anlamadım.
Ali Bektaş&[#]8217;ın kendisinin yarattığı basit bahanelerle böyle bir şey yaratması hakikaten çok iğrenç. Ali Bektaş rahatsızsa doktora gitsin, sağlık hizmeti alsın. Kendisini bir frenlesin. Birde haddini artık aşmasın. Boyundan büyük laf etmeyecek. Ağzına yutacağı kadar lokma alsın. Ben bir belediye başkanına böyle bir şey yakıştıramadım. Bu bir küfürdür. Küfürlü konuşmak değil belediye başkanına bir insana yakışmaz. Ali Bektaş bir sorunu varsa çaresine baktırsın. Zonguldak küçük bir yer. Her zaman bu insanlarla biz yüz yüzeyiz. CHP&[#]8217;nin programını alsın çalışsın. CHP&[#]8217;nin iktidar olduğunda uygulayacağı projeleri içeren programı var. Bunu bir okusun. Ondan sonra konuşsun.

&[#]8216;Sofraları fareler mi süslüyordu?&[#]8217;
Ali Bektaş&[#]8217;ın tarzında cümle kullanmam. Acaba öyle bir niyeti var mıydı? Öyle mi geçiniyordu? Mutfaklarda böyle bir şey mi vardı? Sofraları fareler mi süslüyordu? Bu nasıl cümle ve bu nasıl ahlaktır. Bu sözlere çok şeyler söylerim ama sadece çok ayıp diyorum. Çünkü bizim kültürümüz bu kadarına müsaade ediyor.
CHP&[#]8217;nin varoluş gayesi halka hizmettir. Bu hizmette halka fare yedirerek değildir herhalde. Şimdiye kadar bir şey demedim fakat Ali Bektaş kendisini frenlesin,haddini bilsin. Bundan sonra daha ileri gitmesine müsaade etmeyeceğimi basın aracılığı ile kendisine duyuruyorum. Bir şey yapıyorsan zaten halk seni takdir eder. Ne bu böyle basın önüne çıkarak lan lun diye konuşmak. İnsan biraz konuşurken kendisine çeki düzen verir. Biz nelerle karşılaşıyoruz. Benim ağzımdan incitici laf duyan var mı? Önümüzdeki günlerde taşlar yerine oturacaktır.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi