Alaplı ilçesine bağlı Çatak Köyü Güreş sahasında düzenlenen Yağlı Güreşlere AK Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Gümeli Belediye Başkanı Ahmet Saydam, Emniyet Müdürü İsmail Baş, AK Parti ilçe Başkanı Faruk Çaturoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP ilçe Başkanı Nuri Tekin ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Demokrat Parti ilçe Başkanı Mehmet Yaman ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri Ayhan Akman, Ali Coşkun ve Temel Uslu ve vatandaşlar katıldı.
Baştan sona kıran kırana mücadele içinde geçen güreşlere yoğun katılım gözlenirken güreşlerde baş pehlivanlığı Hüseyin Uğuz kazandı.
Çatak Yağlı Güreşleri Güreş komitesi Başkanı Recep Duman, &[#]8221;5 yıldan bu yana geleneksel olarak yapılan Çatak Yağlı Güreşleri her yıl geleneksel olarak yapılacak ve 10 kişilik komite olarak organize edilecektir. Yüksek katılım güzel organize, tribünlerde gölgelik oluşu tüm güreş severlere rahat ve huzur ortamında güreşlerin geçmesi seyirciyi memnun etmiştir. Güreşlere katılan tüm güreş severlere ve protokolümüze teşekkür ediyorum&[#]8221; dedi.
Çatak köyü güreşlerinde dereceye giren pehlivanlara çeşitli ödüller verildi. Yapılan güreşlerde baş pehlivanlığı Hüseyin Uğuz kazanırken, ikinciliği Ercan Coşkun, üçüncülüğü ise Erkan Yaman elde etti.
Editör: Pusula Gazetesi