Edinilen bilgiye göre, Gelik beldesinde bulunan Dağbaca mevkiinde yerin 150 metre altında kömür üretimi yapıldığı esnada S.D.(27) ve M.B.(53) gazdan zehirlendi. Arkadaşlarından uzu süre haber alamayan İ.Z.(44) ocağa inerek arkadaşlarını baygın halde buldu. Olay yerine gelen polis ve 112 Acil Servis ekipleri ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve kurtarma ekibinin yaptığı çalışma sonrası işçilerden M.B.´nin hayatını kaybettiği öğrenildi.
Ocak içerisinde meydana gelen karbonmonoksit gazının yoğun olması nedeniyle ocağa inen İ.Z.´nin de gazdan etkilendiği öğrenildi. Durumu ağır olan S.D. ve onları aramaya gelen İ.Z., ekipler tarafından çıkartılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi´ne kaldırıldı. Ocağın ortaklarından olduğu belirtilen S.D. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer işçi İ.Z.´nin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.
Maden ocağında zehirlenerek hayatını kaybeden işçi M.B.´nin de cesedi çıkartılarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Morgu´na getirildi. Hayatını kaybeden işçilerin aileleri ise feryat edip sinir krizleri geçirdi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
Editör: Pusula Gazetesi