Yalı mevkiindeki düzenlemelerine yeni bir proje ile devam eden Bartın Belediyesi, Tersane Caddesi&8217;nde eski iskelenin bulunduğu mevkide projelendirilen &8216;Bartın Evi&8217;nin ihalesini gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu&8217;nda yapılan &8220;Bartın Evi Kaba İnşaatı Yapım İşi&8221; ihalesine beş firma katıldı. İhale ile ilgili askı süresinin bitmesinden ve ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalanmasının ardından yedi gün içinde yer teslimi gerçekleştirileceği ve çalışmalara hemen başlanacağı belirtildi.


60 günde bitirilecek


Bartın Evi projesi ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın, yöresel yemeklerin sunulacağı bu binanın, atıl durumda bulunan tarihi binaların turizme kazandırılmasına örnek olmasını amaçladıklarını söyledi. Belediye Başkanı Akın, Bartın&8217;ın turizmde cazibe merkezi olabilmesi için bu tür düzenlemelerin gerekli olduğunu belirtti. Bina yer tesliminden itibaren 60 gün içinde bitirilecek.


İki katlı, 160 metrekare


Geleneksel motiflerle inşa edilecek olan 160 metrekarelik taş binanın Bartın&8217;ın önemli bir eksikliğini gidereceğini ifade eden Başkan Akın, &8220;Birbirinden güzel yöresel yemeklerimiz var ama bu zenginliğimizi turizmin hizmetine sunamıyoruz. Belediyemizce inşa edilecek olan iki katlı binamızda sadece yöresel yemekler sunulacak. Bu şekilde yerli ve yabancı turistlere Bartın yemeklerini tanıtma ve kentimizin ekonomisine katma değer kazandırmak istiyoruz&8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi