Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü&[#]8217;ne bağlı Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü ile İl Tütün Kontrol Kurulu komisyon üyeleri tarafından İl genelinde kamu kurum ve kuruluşları sigara yasağı konusunda denetleniyor.
Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürlüğü&[#]8217;nü denetleyen İl Sağlık Müdür Yardımcısı ve İl Tütün Kontrol Kurulu Komisyon Başkanı Dr. Birsen Turan, Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü Esin İlhan ve Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdürü Nejat Uludüz&[#]8217;den oluşan ekipler TTK Genel Müdürlüğü hizmet binasını gezerek kamusal alanlarda sigara yasağına uyulup uyulmadığını kontrol etti. TTK Genel Müdürü Burhan İnan&[#]8217;ı makamında ziyaret eden heyet, tütün yasağı uygulaması hakkında bilgilendirme yaptı.
İl Tütün Kontrol Komisyonu Başkanı Dr. Birsen Turan ise yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
&[#]8220;Tütün yasağının çıkmasıyla birlikte zaman zaman il genelinde bulunan kurum ve kuruluşları ziyaret ederek sigara yasağına uyulup uyulmadığını kontrol etmekteyiz. Yasağın başlamasından bu günü kadar yasaya uyum desteğinin her geçen gün arttığını gözlemekteyiz diye konuşan Turan, İlimizde 2009 yılında 85 ve 2010 yılının ilk altı ayında 144 kamu alanında denetim yapılmıştır. Denetimlerimizin amacı, gelecekteki nesillerin sağlığını korumak ve sigara içenlerin bu davranışlarını gözden geçirerek kendilerini değerlendirme fırsatı sağlamaktır.&[#]8221;
Editör: Pusula Gazetesi