Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kozlu Balıkçı Barınağı´nın açılış törenine katılanlardan 12 Eylül´de yapılacak referandumda ´evet´ oyu kullanmalarını istedi. Bakan Yıldırım, "Tüm yolları açtık ama bir baktık ki, adalet yolları daralmış, tıkanmış. Ben de sizden bir şey istiyorum. Tıkanan adalet yollarını açmaya hazır mısınız" dedi.
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, DLH Genel Müdür Yardımcısı Metin Tahan ile birlikte Zonguldak´a çıkarma yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, kentte gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Kozlu Balıkçı Barınağı´nın açılışını yaptı. Zonguldak´ta ve ülke genelinde yapılan icraatlar hakkında belde halkına bilgi veren Ulaştırma Bakanı Yıldırım, "2002 yılına kadar Zonguldak vilayeti içerisinde bölünmüş yol miktarı 15 kilometre. Yanlış duymadınız. 2003´ten 2009 yılına kadar 15 kilometreye
90 kilometre ilave ettik. 15 kilometreden 90 kilometreye. Bu sene 30 kilometre daha yapacağız. Böylece 120 kilometre 15 kilometre de eski dönemden, toplam 135 kilometre tamamen bölünmüş yolu Zonguldak´a kazandırmış oluyoruz. 1999- 2002 arasında yollara harcanan para sadece 25 trilyondur. Biz geçen yıl sadece 120 trilyonu yollara para harcadık. 2008 ve 2009´da toplam 120 trilyon harcadık" dedi.
"Dünya Lideri" diyerek anons ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın selamını getirdiğini söyleyen Bakan Yıldırım, törene katılanlardan bir istekte bulundu. Tüm yollarını açtıklarını vurgulayan Bakan Yıldırım, bölge halkından da, tıkanmış olarak nitelendirdiği adalet yollarını açmalarını istedi. "Yollarınızı yapıyoruz. Demir yollarını yeniliyoruz. Hızlı tren yollarını yapıyoruz. Havayollarını halkın yolu yapıyoruz. İletişim yollarını açıyoruz. İletişimde otobanlar yapıyoruz. Ama bütün bunları yapıyoruz
bir de bakıyoruz ki, adalet yolları dar kalmış tıkalı kalmış. 12 Eylül´de, adalet yollarını da açmaya siz hazır mısınız? Türkiye Kozlu´nun ve Zonguldak´ın sesini duy. 12 Eylül´de darbelerin darbecilerin hesap vereceği güne hazır mı" diye konuştu.
Kozlu Balıkçı Barınağı´nın açılışını yapan Bakan Yıldırım; Müsteşar Soluk, Genel Müdür Yardımcısı Tahan´a Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş tarafından dev madenci heykeli, Devrek bastonu ve plaket hediyeleri verildi. Bir süre halkla tokalaşan Bakan Yıldırım, açılışın yapıldığı mendirekte bulunan Zonguldak Valiliği Yelken Kulübü´nü ziyaret etti. Bakan Yıldırım´a burada ise yat maketi ve tişört hediye edildi.
Editör: Pusula Gazetesi