AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili &8216;medya tarafından şişirilmiş bir balon&8217; şeklindeki sözlerinden dolayı kendisine &8220;Bunlar ucuz politikalar. Ölçüsüz ve seviyesiz konuşmalar. AKP&8217;yi CHP korkusu sardı&8221; diyen Milletvekili Rıza Yalçınkaya&8217;ya sert karşılık verdi. Milletvekili Tunç; dün yaptığı açıklamada, &8220;AK Parti gücünü milletten alarak millete hizmet ediyor. Korkarak siyaset yapan bir parti varsa o da CHP&8217;dir. CHP milletten korkan, milletin değerleri ile problemi olan, siyaset tarzını gerilim üzerine kurmuş bir siyasi partidir. Dün söylediklerini bu gün unutan, geçmişte hazırladıkları raporları bu gün inkar eden tutarsız bir siyasetin temsilcisi bir partidir. Kaset skandalının üzerine oturarak rüzgar yakaladıklarını zanneden CHP&8217;lilerin kendi içlerinde çözülmeler başlamıştır&8221; dedi.


Hortumcular destekliyor


Geçmiş dönemlerde iktidarları kendi çıkarları doğrultusunda yönlendiren Medya-Banka-Siyaset üçgeni ile bu milletin tüyü bitmemiş yetimin hakkını hortumlayan bir kısım medya baronlarının AK Parti iktidarında hortumları kesildiği için Kılıçdaroğlu&8217;nu bir kurtarıcı olarak sunduklarını belirten Milletvekili Yılmaz Tunç; &8220;Bu nedenle Kılıçdaroğlu medyanın şişirdiği bir balondur. İlk seçimde millet bu balonu söndürecektir&8221; diye konuştu. Kılıçdaroğlu&8217;nun siyaset tarzını karalama ve iftira üzerine kurduğunu belirten Milletvekili Tunç, &8220;Tüm konuşmalarında yolsuzluk ve yoksulluk kelimeleri ile AK Parti ve Başbakanımızı eleştiriyor. Söylediklerinin hiçbir aslı bulunmamaktadır. Sözleri içi boş iftiralardan başka bir şey değildir&8221; şeklinde konuştu. Bizim boş laflarla işimiz yok, biz icraatlarımızla konuşuyoruz diyen Milletvekili Tunç, AK Parti&8217;nin 8 yıla yakın iktidarında Türkiye&8217;yi Avrupa&8217;nın en hızlı büyüyen 1. Ekonomisi, dünyanın en hızlı büyüyen 5. Ekonomisi haline getirdiğini kaydetti.


İlaç kuyrukları unutulmadı


AK Parti&8217;den önce sağlık sistemini ilaç kuyruklarını bu milletin unutmadığını belirten Milletvekili Tunç, &8220;İşte hastaneler, işte aile hekimleri, işte helikopter, işte uçak ambulanslar&8221; dedi. Tarım destekleri ile çiftçilerin hep yanında olduklarını anlatan Milletvekili Tunç, &8220;35 milyar dolar bütçeyi tarıma ayıran, sanayiciye teşvik vererek organize sanayi bölgelerini fabrikalarla dolduran, 80 tane yeni üniversite kuran, 5 bin adet okul inşa eden, 400 adet yeni hastane binası yapan bizim iktidarımızdır&8221; şeklinde konuştu. Tunç, &8220;Çocuklarımıza kitaplarını dahi ücretsiz veren, evde bakıma muhtaç özürlülerimizi maaşa bağlayan, sosyal yardımlarla fakir ve fukaranın yardımına koşan, Beldes ve Köydes projeleri ile beldelerimizi, köylerimizi yollara içme sularına kavuşturan da bizim iktidarımızdır&8221; ifadesini kullandı. Tunç, Türkiye&8217;yi izledikleri aktif dış politika sayesinde BM Güvenlik Konseyi Üyesi yapan, Avrupa Konseyi Parlamentosunun Meclis Başkanlığını Türkiye&8217;ye kazandıran, İKÖ Genel Sekreterliğinin iki yıl üst üste Türkiye&8217;nin kazanmasını sağlayan iktidarın da AK Parti iktidarı olduğunu belirtti.


Milletin parasını hizmete akıtıyoruz


Milletvekili Yılmaz Tunç, Barajlar, toplu konutlar, duble yollar, tüneller, hızlı trenler, hava limanlarıyla bayındırlık alanında Türkiye&8217;nin büyük ilerleme kaydettiğini, milletin paralarını bir avuç banka hortumcusuna peşkeş çektirmeyerek, milletimize hizmete akıttıklarını, bunun böyle devam edeceğini söyledi. Anayasa değişikliğinde CHP&8217;nin iddialarının Anayasa Mahkemesi tarafından reddedildiğini belirten Milletvekili Tunç, hem CHP&8217;nin hem MHP&8217;nin milletle, milletin değerleri ile hukukun üstünlüğü ile artık mücadele etmeyi bırakması, ergenekon çetelerinin avukatlığına son vermesi gerektiğini belirterek, bunun kendileri için çok faydalı olacağını söyledi. Milletvekili Tunç, sürekli halkın arasında bulunduklarını, milletin ne düşündüğünü iyi bildiklerini belirterek, &8220;Bu millet yapılan son dört seçimde muhalefetin yanlış söylemlerine, haksız eleştirilerine, karalama ve iftira siyasetine nasıl cevap vermişse 2011 Temmuzunda yapılacak seçimde de bu cevabı verecektir&8221; diye konuştu.


Bartın en fazla yatırımı AK Parti iktidarında aldı


AK Parti icraatlarını karalayarak üstünü örtmenin mümkün olmadığını belirten Milletvekili Tunç, Bartın&8217;ın en fazla yatırımı AK Parti iktidarında aldığını, Bartın&8217;da 400 trilyonun üzerinde yatırım gerçekleştirdiklerini söyledi. Milletvekili Tunç; &8220;Bartın&8217;da baraj inşaatlarımızı, hükümet konağı inşaatımızı, kültür merkezi inşaatımızı, spor tesisleri inşaatlarımızı, duble yol inşaatlarımızı, karayolları çalışmalarımızı, köydes projesi çalışmalarımızı, fakir fukara için verdiğimiz sosyal yardımlarımızı, özürlü vatandaşlarımıza verdiğimiz desteklerimizi, Okul inşaatlarımızı, Öğrenci yurdu inşaatlarımızı, Sağlık Merkezleri inşaatlarımızı, taşkın koruma çalışmalarımızı, doğalgaz çalışmalarımızı, yeni fabrikalarımızı, çiftçimize, esnafımıza ve sanayicimize verdiğimiz desteklerimizi siz istediğiniz kadar yok sayın bunları milletimiz kendi gözleri ile yaşayarak görüyor, siz inkar ettikçe halkın gözünde yalancı konumuna düşüyorsunuz bunun farkında bile değilsiniz&8221; ifadesini kullandı.


Yalçınkaya ne demişti?


CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, hafta sonu düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu için &8216;medyanın şişirdiği balon&8217; ifadesi kullanan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç&8217;a tepki gösterirken, &8220;AKP Bartın Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısında, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bir milletvekilinin ağzına yakışmayacak sözler sarf ederek ucuz siyasi polemiklere soyunmuş görünmektedir&8221; demişti. Yalçınkaya &8220;Konuşmasında AKP icraatlarını öve öve bitiremeyen Sayın Tunç, artık vatandaşlarımızın kendilerine olan inançlarının yitirildiğinin farkına varmış olmalı ki siyaseti bel altından ve insanların kişiliklerine hakaret yağdırarak sürdürmeyi tercih etmektedir. Sayın Tunç şunu çok iyi bilmelidir ki: Artık halkımız gerçeği görmüş, AKP&8217;nin yalanlarına karnı doymuştur. AKP&8217;nin 8 yıldır yapmaya çalıştığı tüm icraatları ellerine, yüzlerine bulaşmıştır. Sayın Genel Başkanımız il, il Türkiye&8217;yi dolaşıp, halkımız tarafından bağrına basılırken, bazıları bundan rahatsız olmuştur. Çünkü onlar tatile çıkmışlardır. Onlar artık son günlerini rahat geçirme sevdasına düşmüşlerdir. AKP&8217;yi CHP korkusu sarmıştır. CHP&8217;nin rüzgarı AKP&8217;li tüm milletvekillerine yansımış, herkes bu rüzgarın hızından korkar olmuştur. Bu korku Sayın Tunç&8217;a da yansımış olmalı ki. Ne konuştuğunu ağzından ne çıktığını bilemez olmuştur&8221; ifadesini kullanmıştı.

Editör: Pusula Gazetesi