Çaycuma TSO Başkanı Rıfat Sarsık, kendilerinden havaalanı için destek isteyen Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin&[#]8217;i eleştirerek; &[#]8220;Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası olarak bölgesine sahip çıkan bir oda olmanın verdiği sorumlulukla, her zaman havaalanımızın gelişmesi için de destek vermeye de hazırız. Yeter ki bize gelsinler, noksanları biz bilelim. Gerekeni yaparız&[#]8221; dedi.
Hasan Özşahin&[#]8217;in müdürden çok patron görüntüsü verdiğini belirten Sarsık; &[#]8220;Saltukova Havaalanı ve bölgemiz için önemi her ortamda dile getirmeye çalıştığımız bir konudur. İlk yatırım kararırının alınmasında ve sonraki her aşamasında Oda olarak gösterdiğimiz çaba verdiğimiz destekleri de kamuoyu yakından bilmektedir. Buna rağmen son günlerde havaalanında uçuşlara olan ilgisizlikten yakınan havaalanı müdürü ve bazı kişilerin &[#]8220;Ticaret ve Sanayi Odaları havaalanına sahip çıksın, destek olsun&[#]8221; tarzında beyanatların gazetelerde yer aldığını görmekteyiz. Bu haberler üzerine ilk akla gelen soru &[#]8220;acaba odalar havaalanına destek olmuyor mu?&[#]8221; sorusudur. Bu konuda yanlış anlamalara yol açacak açıklamaları sorumsuzca, oturdukları yerden yapanlar düzeltmeyince bu konuda düşüncelerimizi paylaşmak istedik. Bugün Havaalanının işletmecisi olan özel bir şirket, profesyonel bir havaalanı müdürü, tarifeli uçuşları gerçekleştiren iki ayrı özel şirketin faaliyet gösterdiği havaalanının asıl sahibi kimdir? Sayın Hasan Özşahin midir? Kendisi havaalanında patron mudur, müdür mü? Kendisi Sayın Saltukova Belediye Başkanı Adil Düzlü ile her zaman birliktedir. Çaycuma Belediyesi de desteklerini kendilerinden esirgememektedir.
Devletin en üst ikinci kademesinde görev yapmış olan Sayın Köksal Toptan&[#]8217;ın açıklamalarında da uçuşların boş biletle desteklenmesi vb. uygulamalar olabileceği belirtiliyor. Biz de Sayın Toptan&[#]8217;ın destekleri ile Saltukova Havaalanı&[#]8217;ndan THY&[#]8217;nin tarifeli sefer başlatmış olmasını çok isterdik. Sonuçta özel bir işletme olarak faaliyet gösteren bir havaalanıdır. Ticaret ve Sanayi Odalarına oturdukları yerden destek çağrısında bulunanlar, hatır gönül ziyaretleri ile bu işlerin olmadığını, asıl yapılması gerekenler için birilerinin koltuklarından kalkıp sivil toplum kuruluşlarının tümünü tanıyarak işine başlaması gerektiğini ne zaman kavrayacaklar?&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi