Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktivite Daire Başkanlığı tarafından Türkiye´de besin, beslenme ve sağlık politikalarının oluşturulması için gerekli verilerin temini amacıyla ´Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması´ uygulamasında son bir haftaya girildi.
Zonguldak´ta İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Koordinatörlüğünde hekim, diyetisyen, gıda mühendisi, tıbbi teknolog, eğitim hemşiresi, ebe, laboratuar teknisyeni ve sekreterden oluşan ekipler tarafından uygulama sürdürülüyor. Zonguldak ilçe ve köylerinde uygulamanın tamamlandığını dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan, "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) için ilimizde 7 Haziran 2010 tarihinden başlamış olan saha çalışmasında ilçelerimiz ve köylerimizde yapılan çalışmalar başarıyla
bitirilmiştir. Müdürlüğümüz Eğitim Şubesi Koordinatörlüğü´nde yapılan çalışmada Karadeniz Ereğli Merkez, Uzun Mehmet Mahallesi, Yazıcılar, Aziz Beyler, Ortaköy ve Burgucular Mahalleleri, Alaplı ilçesinde Çatak Muratlı ve Eteklioğlu Mahalleleri, Devrek ilçemizde Merkez Karşıyaka Mahallesi, Ataköy Söbelekler, Mestanoğlu, Hocaoğlu, Kozlu Merkez Mahallelerinde hedeflenen zamanda hedeflenen nüfus ulaşmış bulunmaktayız. Müdürlüğümüzün çalışmasının yanı sıra bölgelerde çalışan ekibimize destek veren gerek sağlık
personelimize gerekse köy ve mahalle muhtarlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.
Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Murat İlikhan, çalışmalarda son bir haftaya girildiğini belirtti. Bu çalışmanın Türkiye´nin Beslenme Haritası´nın çıkarılması dolayısıyla önem arz ettiğini vurgulayan İlikhan, Zonguldak´ta da merkez Bahçelievler ve Meşrutiyet Mahalleleri´nde çalışmaların olacağını belirtti.
Adresler TÜİK tarafından belirlenirken, araştırmada Türkiye´nin 81 ilinde oluşturulacak 99 ekiple birlikte 600 adrese gidilecek ve toplam 19 bin 56 aileden birer kişi seçilecek. Seçilecek kişilerin muayeneleri yapıldıktan sonra idrar ve kan tahlilleri yapılıyor.

Editör: Pusula Gazetesi