Belediye-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Cavit Zülfikar, Toplu İş Sözleşme görüşmelerinde titiz davranan belediyelerin, festivallerde gözlerini kırpmadan sanatçılara döktükleri paralarla ilgili sitemde bulundu.
Zülfikar, belediyelerin dar gelirli vatandaşlara yönelik yaptıkları festivallere karşı olmadığını ancak sanatçılara verilen paraların tamamının belediyenin bünyesinden çıkıyormuş gibi göstermelerine karşı olduğunu söyledi.
Festivallere karşı olmadığını ama kentin kültürünü anlatmayan festivallere karşı olduğunu belirten Başkan Zülfikar; &[#]8220;Ben göreve 1989&[#]8217;da geldim ve bu yıllardan itibaren Zonguldak&[#]8217;ta bizim örgütlü bulunduğumuz belediyelerin çoğunda festivaller yapılır. En eski festival Devrek Belediyesi&[#]8217;nin &[#]8216;Baston Festivali&[#]8217;. Ben bugüne kadar hiçbir festivale karşı olmadım. Tabiî ki toplu sözleşme görüşmelerinde festivalleri karıştırmamakta yarar var. Yalnız belediye başkanlarıma bu konuda önerim. Festivalleri sanatçı ağırlıklı değil de yöresel kültüre ve yerel sanatçılar ağırlıklı ve gerçekten kültür sanat festivalleri adına yakışır bir festival yapılmasını istiyorum. Ben hiçbir toplu sözleşme görüşmesinde belediye başkanlarına &[#]8216;Siz toplu sözleşmede para yok diyorsunuz ama festivallere gelince para yağdırıyorsunuz&[#]8217; demedim. Ben festivallere karşı değilim ama tonlarca para yatırılan ünlü ses sanatçılarının getirilmesine karşıyım. Bir de bu sanatçıların masraflarının çoğunun belediye bünyesinden çıkartılıyormuş gibi gösterilmesine karşıyım. Çünkü bu sanatçıların masraflarının çoğu belediyenin kasasından çıkmıyor. Sponsorlar ve esnaflar aracılığı ile belediye tarafından ortaklaşa ödeniyor. Ben festivallerde yöresel el sanatlarımız, yerel sanatçılarımız ve kitap sanatçılarımızın ön plana çıkarılmasını isterim. Ama bu festivaller Türkiye&[#]8217;de öyle bir konuma girdi ki, hep ünlü sanatçılar birkaç saatliğine görünerek ön plana çıktı. Ben belediyelerin birkaç saatlik için döktükleri paraların şehrin hizmeti açısından harcamalarını isterim. Ama şunu da belirtiyorum. Ben festivallerin olmasına karşı değilim ama kentin kültürünü anlatmayan festivallere karşıyım&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi