Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Ziya Özcan, üniversitelere farklılık çağrısında bulunarak, "Üniversiteler birbirlerinin kopyaları olmamalıdır. Tematik üniversiteler üzerinde duruyoruz. Yeni yapılacak olan 7 üniversitenin de lisans üstü eğitim vermesini planlıyoruz" dedi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksekokulu Spor Salonu açılışı ve Sakine-Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi´nin temel atma töreni nedeniyle Zonguldak´a geldi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Çaycuma Meslek Yüksekokulu Spor Salonu´nda yapılan açılış törenine Özcan´ın yanı sıra, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan ile Polat Türkmen, CHP Zonguldak Milletvekili Ali
İhsan Köktürk, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Yurtbay Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, belediye başkanları, öğretim görevlileri katıldı.
Törende konuşan YÖK Başkanı Özcan, her üniversitenin diğerlerine oranla farklı yönlerinin bulunması gerektiğini söyleyerek, her üniversiteye fark oluşturma çağrısında bulundu. Özcan, "Böyle ailelerle gurur duyuyorum. Rektör bey Hacettepe Üniversitesi Araştırma Merkezi kadar çok güzel olacağını söylemişti. Hacettepe Üniversitesi´nden çok daha iyi olmalı. Fark oluşturmalı. Fark oluşturulamazsa katma değer azalır. Bu tür hayırların yapıldığı illerde Kayseri Konya gibi yerlerde Üniversiteler çok çabuk
gelişiyor. Üniversitelerle ile halk bütünleştiğinde sonuç fevkalade oluyor. Üniversiteler birbirlerinin kopyaları olmamalıdır. Tematik üniversiteler üzerinde duruyoruz. Yeni yapılacak olan 7 üniversitenin de lisansüstü eğitim vermesini planlıyoruz. Bu üniversiteler belirli konularda yetişecek öğretim üyeleri yetiştirecek. Böylelikle öğretim üyesi ihtiyacımızı da karşılayacağımızı düşünüyorum" dedi.
Vali Erdal Ata da, en büyük payın Milli Eğitim´e aktarılmasına rağmen daha yapılacak çok şeyin olduğunu söyledi. Ata, "En önemli sorunlarımızdan biri eğitimdir. En fazla payı milli eğitime ayırmamıza rağmen halen daha çok yapacak şeylerin olduğuna gönülden inanıyorum. Hayırsever kişi ve kuruluşların eğitim alanında katkılarını bekliyorum. Bu örnek davranışın herkese emsel teşkil etmesi gerekir. Eğitim konusunda yardım ve destekleri bekliyorum" diye konuştu.
Yurtbay Seramik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Girgin İSE, yapılan araştırma merkeziyle ilgili teknik bilgi verdi. Yapılacak Araştırma Merkezi´nin 4 bin metrekare alan çerisinde 16 laboratuar, 4 dershane, 12 yönetim ofisi, kafeterya gibi bölümlerin olduğunu özürlüler için asansöründe projede yer aldığını kaydetti.
Rektör Açıkgöz ise, ZKÜ Çaycuma Meslek Yüksekokulu´nun eğitim ve yatırımları hakkında bilgiler verdi. Konuşmaların ardından salonun açılış kurdelesi kesildi.
Daha sonra Özcan, Toptan ve Ata salondaki potaya basket attı. Özcan´ın atışı sayı olurken, Toptan ve Ata´nın çemberi bile tutturamamaları dikkat çekti. Özcan basket atınca katılımcıların alkışını aldı. Spor salonun açılışının ardından Sakine-Şevki Yurtbay Araştırma Merkezi´nin temeli atıldı.
Editör: Pusula Gazetesi