Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri yaz mevsimi dolayısıyla trafik yoğunluğunun artması nedeniyle yük ve yolcu taşıyan araçlara yönelik denetimleri arttırdı.
Alaplı Emniyet Müdürü İsmail Baş, ilçede yaz mevsiminde trafik yoğunluğunun artması dolayısıyla özellikle yolcu ve yük taşıyan araçlara yönelik denetimlerin arttırıldığını söyledi. Denetimlerin yaz mevsimi boyunca aralıksız sürdürüleceğini belirten Baş, &[#]8220;İlçemizde özellikle yaz mevsimi dolayısıyla dışarıdan ilçeye gelen gurbetçi vatandaşlar ve fındık işçileri dolayısıyla araç artışı ve beraberinde trafik yoğunluğu meydana gelmektedir. Emniyet Müdürlüğümüze bağlı trafik ekiplerimiz özellikle yük ve yolcu taşıyan araçlara yönelik denetimlerimiz artırılmıştır. Sürücülerimizden trafik kurallarına uymalarını, özellikle Alaplı ve Ereğli yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlarımızın aşırı yük ve yolcu taşımamalarını ve aşırı hız yapmamalarını istiyoruz&[#]8221; dedi.
İlçede son bir gün içinde trafik kurallarına uymayan 16 araç sürücüsüne toplam 755 TL para cezası kesildiğini belirten Baş, &[#]8220;İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak yasalar ve kanunlar çerçevesinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Araç sürücülerimizin mağdur olmaları için trafik kurallarına harfiyen uymaları gerekmektedir&[#]8221; diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi