Kdz. Ereğli´de düzenlenen 17. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali´nin son gününde, Türk sinemasının iki devi Türkan Şoray ve Kadir İnanır da, Sevgi Barış Dostluk Ödülü ile ödüllendirildi. Ödül töreninde, Yeşilçam´ın iki değerli ismi, tezahüratlar ve alkışlarla sahneye çıktı.
Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde bu yıl 17. düzenlenen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk Kültür ve Sanat Festivali´nin final günü sahneye Yeşilçam´ın iki dev ismi çıktı. Binlerce kişinin önüne gelen iki dev isim yoğun kalabalığı görünce duygu dolu anlar yaşadı. Sanat yaşamlarında elde ettikleri büyük başarılarla yıllardır gönüllerde taht kuran Türkan Şoray ve Kadir İnanır, düzenlenen ödül töreninde, hayat hikayelerinin okunmasının ardından sahnede "Selvi Boylum Al Yazmalım" filminin unutulmaz şarkısı ile
halkı selamladı.
Ödüllerin takdiminden önce bir konuşma yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Türkiye´nin en büyük ve en özel sanatçılarını Ereğli´ye getirmekten dolayı büyük onur ve mutluluk duyduğunu belirterek, "Ereğli halkının bu iki değerli sanatçımıza göstermiş olduğu bu karşılıksız sevgi bizleri çok mutlu etti. Şu an ikisi de benim gibi çok mutlular. Ben de kendilerine Ereğli halkı adına Sevgi Barış Dostluk Ödüllerini takdim etmekten dolayı mutluyum" dedi.

"BU AN, MESLEK HAYATIMIN EN ÖZEL ANLARINDAN BİRİ OLACAK"
Ödüllerin alkışlar arasında takdim edilmesinden sonra bir konuşma yapan, ancak çok duygulandığı için kelimeleri ifade etmekte büyük zorluk çeken Türkan Şoray, gözyaşlarına hakim olamadı. Konuşmasında, "Kelimeler kifayetsiz. Çünkü şu an burada o kadar kalpten kalbe giden büyük bir sevgi var ki. Hepinizin sevgisini yüreğimde hissediyorum. Bu inanılmaz bir olay" diyen Şoray, gördüğü manzara ve insanların kendisine gösterdiği sevgiyi anlatmasının mümkün olmadığını söyledi.
Türkan Şoray sözlerini, "Sizi çok seviyorum. Hepinizin yüreğinden öpüyorum. Bizi bu kadar mutlu ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Daha ne diyeyim, bilmem ki? Bu gece, dünyanın en mutlu insanı benim. Bu sevgi karşısında ağlamamam mümkün değil. Şu an hıçkıra hıçkıra ağlamak istiyorum. Kdz. Ereğli´nin değerli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´a da hem böyle bir festivali gerçekleştirdiği için hem de bizleri böyle anlamlı bir ödüle layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Bu an, meslek hayatımın en özel
anlarından biri olacak" cümleleriyle tamamladı.
Türk sinemasının ünlü aktörlerinden biri olan ve sahnede dakikalarca sevenlerini selamlayan Kadir İnanır da konuşmasında anlamlı ifadeler kullandı. "Sanat böyle bir şeydir işte. Hiçbir kural tanımaz sevgiden başka" cümleleriyle konuşmasına başlayan Kadir İnanır, şunları söyledi:
"Bu Ereğli, bu kadar kalabalıkla hangi siyasetçiyi karşıladı? İşte biz tertemiz yüreği olan namuslu sanatçılarız. Herkes tarafından sevilen insanlarız. Biz asla engel tanımayan, hep muhalefet olan ve bunu yaparken de gücünü sadece halktan ve sevenlerinden alan insanlarız. Tek gücümüz sizlersiniz."
Yapılan bu konuşmalarının ardından Başkan Posbıyık, Türkan Şoray ve Kadir İnanır el ele tutuşarak fotoğraf çektirdi. İkili sahneden indikten sonra yaptıkları açıklamalarda ilginin uzun süre etkisinde kalacaklarını belirtti. Kdz. Ereğli´de film çekilmesi ile ilgili soruları cevaplayan İnanır, "Film yapmak zordur. Başkan bize alt yapıyı hazırlarsa, bir senaryo hazırlanırsa çekebiliriz" ifadelerini kullandı.
Türkan Şoray ise bugüne kadar hep madencinin yer aldığı bir filmde oynamak istediğini anlatırken, filmde İnanır ile birlikte oynayabileceğini kaydetti.
Editör: Pusula Gazetesi