Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde düzenlenen 17. Uluslararası Sevgi Barış Dostluk Kültür ve Sanat Festivali´nin son gününde sahneye çıkan ünlü şarkıcı Serdar Ortaç, "Ruh yaşım 30, beş yıl sonra evliliği düşünüyorum" dedi.
Son zamanlarda aldığı kararla festival ve açık hava konserlerine katılmayan Serdar Ortaç, Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın isteğini kırmadı ve Ereğlili hayranlarıyla buluştu. Konser alanını tıklım tıklım dolduran ve ünlü pop müzik sanatçısını saatlerce ayakta bekleyen binlerce hayranı, konserde coşku dolu anlar yaşadı.
Konser öncesinde basın mensuplarının karşısına geçen Serdar Ortaç, Karadeniz´de konser vermekten son derece memnun olduğunu söyledi. Kendisinin de Kastamonulu olduğunu belirten Ortaç, "Bugüne kadar inanır mısınız Kastamonu´da bir kere bile olsun konser vermedim. Ereğli´ye geldiğim zaman sanki kendi memleketimdeymiş hissine kapılıyorum" dedi.
Röportajın yapıldığı esnada Serdar Ortaç´ın yanına gelen Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Serdar Ortaç´ın hiçbir yerde konsere çıkmadığını ancak kendisini kırmayarak Ereğli´de sahne aldığını söyledi. Bir muhabirin, "Başkan Halil Posbıyık´ın Michael Jackson´u da davet ettiğini biliyor muydunuz?" sorusuna ilk cevap Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´tan geldi. Posbıyık, "Tereddüdünüz mü var bu konuda. Ben çağırdım, kendisi işlerinin yoğunluğu nedeniyle gelemedi. Ama Türkan Şoray hanımefendiyi buraya çağırdım ve geldi. Artık ahirete eksik gitmeyecek" diye konuştu.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın açıklaması sırasında araya giren Serdar Ortaç ise, "Başkanım bırakın adam öldü gitti zaten" diyerek cevap verdi. Kadir İnanır ve Türkan Şoray´a Başkan Halil Posbıyık ile birlikte ödül vermeyi kabul eden Ortaç, "30 yıllık sanatçıların benimle birlikte olması bana büyük gurur verir" dedi.

"BEŞ SENEM DAHA VAR"
Ünlü şarkıcı, evlilikle ilgili bir soruya ise, "Benim yaşım şu anda 40. Ancak ben ruh yaşıma göre hareket ediyorum. Ruh yaşım ise şu anda 30. Evliliği ruh yaşım 35 olunca yapacağım. Yani bir beş senem daha var" karşılığını verdi.
Konserine son zamanların sevilen şarkısı olan ve aynı zamanda 2010 yılında çıkardığı son albümüne ismini veren "Poşet" ile başlayan Ortaç´a hayranları da seslendirdiği tüm şarkılarda eşlik etti. İlk şarkısını seslendirirken hayranlarını selamlayan ve "Taşına toprağına kurban Ereğli" sözüyle büyük alkış alan sanatçı, sahne performansıyla da büyüledi. "Çal Giderken Kapıyı" adlı eserini seslendirmeden önce hayranlarına hitap eden ve "Ne olur bu gece iyi eğlenin. Ne olur bu geceyi iyi değerlendirin. Aşkın ne
zaman kimin kapısını çalacağı belli olmaz. Belki de durup dururken aşk kapınızı çalacak. Ben bu gece aşkı bulamadım, inşallah siz bulursunuz" diyen Serdar Ortaç, konser boyunca da hayranlarıyla diyaloglara girdi ve zaman zaman espriler yaptı.
Konserde 1994 yılında çıkardığı ilk albüm olan "Karabiberim"den bu yana kendisinin yazıp bestelediği pek çok eseri seslendiren Serdar Ortaç´a dansçılar eşlik etti. 1997 yılında piyasaya çıkan "Nar Çiçeğim" adlı şarkısını seslendirirken alanı dolduran binlerce hayranına göbek dansı yaptıran, "Bilsem ki" adlı unutulmaz eseriyle de romantik anlar yaşatan ve dinleyenlerini duygulandıran Serdar Ortaç, bazı eserlerinin hazırlanışı sırasında yaşanan olaylarla ilgili hatıralarını anlattı. Konser bir saatten fazla sürdü.
Editör: Pusula Gazetesi