Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nından başlatılan uçak seferlerin devamının sağlanması için desteklenmesi gerektiğini belirterek iş dünyasına da görev düştüğünü hatırlattı. Kendilerinin de destek anlamında bazı düşünceleri olduğunu belirten Kandemir Ticaret Sanayi Odaları&[#]8217;nın bu süreçte öncülük yapmasının daha şık olacağını söyledi. Pusula&[#]8217;ya Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nın açılması, yurt içi ve yurt dışı seferlerin devam etmesi sürecinde gösterdiği çaba ve eleştiriler için teşekkür eden Kandemir, daha iyi olması için herkese görev düştüğünün altını çizdi.
Zonguldak&[#]8217;ın ve ilçelerinin ciddi bir yolcu potansiyelinin olmasına rağmen, gerek tanıtım, gerekse diğer etkenlerden dolayı yurt içi uçuşlarda geçen 1.5 aylık zaman zarfında beklenenin yakalanamadığını belirten Kandemir; &[#]8220;Uçak yeri geliyor 6-7 kişi ile Trabzon&[#]8217;a uçmak zorunda kalıyor. Burada sorun neyse çözüm için çalışılmalı. Fiyatlarsa fiyatlar, yan hizmetler ve ulaşım sorunları ise onlar ona göre çözüm bulunmalı&[#]8221; dedi.
Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin&[#]8217;i de bu amaçla ziyaret ettiğini ve son durum hakkında bilgi aldığını belirten Kandemir kendilerinin gerek yolculuk yaparak gerekse gündemde tutarak gereken desteği sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
Havaalanının bu günlere gelmesinde Esnaf Odası ve şahsi olarak çok emeğinin geçtiğini belirten Kandemir Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nın yaşaması için başlatılacak her türlü reklam ve tanıtım kampanyasına katılacaklarını söyledi. Kandemir; &[#]8220;Yurt içi seferlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı kullanıldığı için bizim esnafımıza pek cazip gelmiyor. Fakat bir yerlerde eksiklik olduğunu ve yeterli reklam yapılmadığını hissediyoruz. Esnaf Odası olarak bizden beklentiniz ne ise yapmaya hazırız. Bölgemizde birçok Doğu Karadenizli insanımız yaşıyor. Memleketlerine gitmek için saatlerce yolculuk yapıyorlar. Ticaret Odaları gibi sivil toplum kuruluşlarımız düzenleyecekleri toplu organizasyonlar ve basınımızın da desteği ile tanıtım yapabilirler. Burada önceliğin Ticaret Sanayi Odaları&[#]8217;nda ve iş adamlarımızda olduğunu düşünüyorum. Onlar dururken bizim öne çıkmamız pek şık olmaz. Ama bizler onların arkasında itici bir güç ve destek olmaya hazırız. Ben de bunu kendi arkadaşlarımla konuşup biz neler yapabiliriz diye tartışıyoruz. Yeter ki yurt içi uçuşlar sağlıklı bir şekilde devam edebilsin. Firmanın yapması gereken düzenlemeler konusunda da konuşulur. Firmanın da burada olumlu yaklaşacağına inanıyorum. Pek çok kurum, iş adamı ve esnaf temsilcisi havayolunu kullanabilir. Birlikte uçalım, birlikte yaşatalım&[#]8221; dedi.
Editör: Pusula Gazetesi