MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan&[#]8217;ın TTK&[#]8217;da yaşanan grizu faciası nedeniyle Zonguldak&[#]8217;a gelen Bakanların &[#]8216;Yeraltından işçiler çıkana kadar Zonguldak&[#]8217;ta kalacağız&[#]8217; sözlerini hatırlatarak, bakanların nerede olduğunu sormuştu.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Korkutan&[#]8217;ın sözlerine yanıt vererek, Bakanların TTK Genel Müdürü Burhan İnan&[#]8217;la irtibat halinde olduğunu belirterek, işçiler yeraltından çıktıktan sonra Bakanların tekrar Zonguldak&[#]8217;a geleceğini söyledi.


Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Korkutan&[#]8217;a cevap verdi. MHP İl Başkanı Korkutan&[#]8217;ın geçtiğimiz ay Türkiye Taşkömürü Kurumu&[#]8217;nda yaşanan grizu faciası nedeniyle Zonguldak&[#]8217;a gelen Bakanların &[#]8216;Yeraltından işçiler çıkana kadar Zonguldak&[#]8217;ta kalacağız&[#]8217; sözlerini hatırlatarak, bakanların nerede olduğunu sormuştu.
Ak Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da Başbakan&[#]8217;ın talimatıyla Zonguldak&[#]8217;a gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer&[#]8217;in ocakta kalan madenciyle ilgili her gün TTK Genel Müdürü Burhan İnan&[#]8217;la irtibat halinde olduğunu belirterek, Bakanların işçiler yeraltından çıktıktan sonra tekrar Zonguldak&[#]8217;a geleceğini söyledi.
Uçar konuşmasında şunları söyledi: &[#]8220;TTK&[#]8217;da en son grizu olayıyla ilgili Sayın Bakanlarımızın talimatıyla Zonguldak&[#]8217;a gelip olayı çok yakından takip etmeleri için Bakanlarımızın yeraltında işçilerinin çıkarılıp ailelerine teslim edilinceye kadar şehrimizde kalmaları söylenmişti. Tabi en son iki arkadaşımızın henüz yerleri tespit edilememiş olmasından dolayı Sayın Bakanlarımız Ankara&[#]8217;ya döndüler. Bakanlarımızın Ankara&[#]8217;ya dönmeleri, konudan uzak durdukları anlamına gelmez. TTK Genel Müdürü ile her gün görüşerek konuyla ilgili bilgi alıyorlar. Ocakta kalan arkadaşımıza ulaşıldığı an Bakan-larımız tekrar şehrimize gelecekler, taziyede bulunacaklar ve cenaze törenine katılacaklar. Arkadaşlarımızın bir an evvel çıkartılması ve ailelerine teslim edilmesi için kurumun ne yapması gerekiyorsa bu anlamda bahsedilen ocağın işletmesini yapan işin firmayla iletişim kurarak oradaki teknik ekiple birlikte çalışmalarını sürdürüyorlar. Şimdi bu konuyu farklı bir şekilde lanse etmenin, farklı bir şekilde topluma aktarmanın doğru olmadığını, bunun üzerinden siyaset yapmanın bir siyasetçiye yakışmadığını söylemek istiyorum.&[#]8221;

&[#]8216;Asfalt bu sene tamamlanacak&[#]8217;
Gelik Belediyesi sınırları içerisindeki bozuk yollarla ilgili gelişmeleri anlatan İl Başkanı Hamdi Uçar; &[#]8220;Bunun dışında grizu bölgesinde yol çalışmalarıyla ilgili yapılan açıklamanın doğru olmadığını düşünüyorum. Burada Gelik Belediyemizin sınırları içerisindeki yolun hem Karayolları yol ağı içerisinde olmadığı hem de İl Özel İdaresi&[#]8217;nin yol ağı içerisinde olmaması münasebetiyle ek kaynakla bu yolun yapılması gerekiyordu. Bununla ilgili de Sayın Başbakanımız bu yol ağı içerisinde olmamasına rağmen Ulaştırma Bakanlığımızın bir bütçe ayırıp bu yolun yapılması konusunda burada Maden İşletmeleri&[#]8217;nin olması münasebetiyle özel konumundan dolayı bir an önce talimat verdi. Bununla ilgili Karayolları ekip çalışmasını yaptı ve hazırlıkları bitiyor. Önümüzdeki günlerde beton asfalt, ya da sıcak asfalt olmak üzere bu yol bu sene tamamlanacak. Gecikmiş diye bir şey yoktur, 12 km.lik yolun bu sene etüt çalışmaları bitiyor, en kısa süre içerisinde başlatılacak&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi