Havaalanının bu günlere gelmesinde oda ve şahsi olarak çok emeğinin geçtiğini belirten Kandemir Zonguldak Havaalanı&[#]8217;nın yaşaması için başlatılacak her türlü reklam ve tanıtım kampanyasına katılacaklarını söyledi.
Kandemir; &[#]8220;Yurt içi seferlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı kullanıldığı için bizim esnafımıza pek cazip gelmiyor. Fakat bir yerlerde eksiklik olduğunu ve yeterli reklam yapılmadığını hissediyoruz. Esnaf Odası olarak bizden beklentiniz ne ise yapmaya hazırız. Bölgemizde birçok Doğu Karadenizli insanımız yaşıyor. Memleketlerine gitmek için saatlerce yolculuk yapıyorlar. Ticaret Odaları gibi sivil toplum kuruluşlarımız düzenleyecekleri toplu organizasyonlar ve basınımızın da desteği ile tanıtım yapabilirler&[#]8221; dedi.
Zonguldak Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin ise; &[#]8220;Yolcularımızın uçaktan indiğinde kullanabilecekleri servisler, metro ve taksiler var. Toplu taşıma araçları kullanıldığında çok daha kolay ulaşım sağlanıyor. Dış hatlarla ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Uçaklarımız dolu. Temmuz ayında sefer sayısı dörde çıkacak. Fakat iç hatlarla ilgili bir bilgi kirliliği var. İnsanlarımız sorunu uçak korkusu mu, zaman ya da ekonomik mi tespit etmek lazım.
Trabzon seferlerine ilgi İstanbul&[#]8217;dan daha iyi. Borajet firması kendi dergilerinde Zonguldak&[#]8217;ın tanıtımını çok iyi yapıyor. Fakat Zonguldak ne yapıyor? Eleştiri yerine öneri getirilmesini bekliyoruz. Önümüzdeki ay tanıtım amacıyla havaalanımızda canlı yayın gerçekleştireceğiz. Ulusal basınımızda da yurt içi seferleri için gerekli tanıtımı yaptık. Seferlerin iptal edileceğini de zannetmiyoruz&[#]8221;şeklinde konuştu.
Kandemir ise havaalanını tanıtım ve katkı amacıyla yapılacak her türlü organizasyonun içinde olacaklarını yeniledi.
Editör: Pusula Gazetesi