Zonguldak&[#]8217;tan Trabzon ve İstanbul&[#]8217;a 17 Mayıs&[#]8217;ta başlayan yurtiçi uçuşlara ilginin fazla olmaması bilet fiyatları ve tanıtım yetersizliğine bağlandı. Borajet tarafından yapılan yurt içi uçuşların başlamasının üzerinden bir ayı aşkın bir süre geçmesine karşın ilginin beklenen seviyede olmamasını değerlendiren Zonguldak TSO Başkanı Salih Demir vatandaşların kademeli bilet fiyatlarında kendilerini kazıklanmış hissini yaşadığını söyledi.
Zonguldak&[#]8217;tan yurt içi seferlerin başlamasını baştan beri kendilerinin de istediklerini belirten Demir; &[#]8220;Biz zaten işin baştan beri içindeyiz. Yurt içi seferlerin başlaması hepimizi mutlu etti. Geçen yıl Almanya&[#]8217;ya başlatılan seferlerin ardından yurt içi seferler bölgemizin kalkınması ve ulaşım açısından önemli. Ancak ilk günlerde de söylemiştim.
Bilet fiyatlarının yüksekliği normal yolcu akışını olumsuz etkiler diye. Buradan Trabzon&[#]8217;a ve çevresine giden vatandaşlar hem kalabalık gidecek hem de yanlarında eşya getirip götürecek. Kimi fındık kimi başka bir şey. Yolcular için bagaj önemli. Bunun yanında daha önemlisi fiyatların değişken olması. Örneğin Trabzon&[#]8217;a 99 liradan başlıyor. Ama üçüncü dördüncü kişi 130- 140 liradan bilet alabiliyor. Burada sabit fiyat düzenlenmesi gerekir. Otobüsler fiyatlarını yükseltip 70 liraya çıkardılar. Yolcu rakamı karşılaştırıp &[#]8216;otobüste uyurum&[#]8217; diyor.
Borajet&[#]8217;in de bilet fiyatlarını otobüs bilet fiyatlarına kadar indirmesi gerekir. O zaman hem ilgi olur hem de daha fazla gidiş geliş olur&[#]8221; şeklinde konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi